Sorular | Soru sor

Tesettür ve teşekkür

hocam nasıl ulaşacağımı bulamadım teşekkür etmek için size ulaşmak istemiştim ancak bilemedim soru sorma yerinden ulaşıyorum kusura bakmayın. tesettr konusunda eşim izin vermiyordu hatırlarsanız duanızı istemiştim. 3 senedir izin vermeyen eşim sizin duanızın vesile olduğuna inanıyorum gönlü razı oldu ve şuan şükürler olsun kapandım. allah razı olsun sizdden vesileniz için. rabbim hakını vermemi nasip etsin. sizin de ne varsa gönlünüzde rabbim onu nasip etsin


Topyekün mü’minler olarak dualarımız hep müşterektir, öyle de olmalıdır. Birbirimizi duaden eksik etmemeye gayret etmemeliyiz.

Bilindiği gibi gıyabî dua (başkasına ardından yapılan dua) makbul dualar arasındadıır. Çünkü arada günah perdesi yoktur. Ama kendimiz için yaptığımız dualarda, işlediğimiz günahlar arada perde olabiliyor. Gıyabî duada ise biz sadece vesileyiz / vasıtayız / aracıyız, bu itibarla kendi günahlarımız araya-devreye girmiyor. Elçiye de zevâl olmaz malumunuz. Yani, bir kimseden başka bir zâta / yere / makama bir haber, bir teklif, bir rica-istek ulaştıran kimse bu aracılığından dolayı sorumlu tutulamaz.

Dualarınıza hudutsuz “amin”ler diyor, mukabil hayır-dualar ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun. Sadece tesettüre değil, bütün emirlerine riayet, yasaklarından da kâmil manada kaçınabilmeyi nasip eylesin.

tesettür, teşekkür, gıyabî dua, Elçiye de zevâl olmaz, emirlerine riayet, yasaklarından da kâmil manada kaçınabilme, nasip,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com