Sorular | Soru sor

Kamerayla izlemek

Selamün Aleyküm
İnternet sitelerinde dünyadaki bazı yerlerdeki kameraları gösteriyor.Mesela Avrupa daki bazı kameralı izlesem hayranlık gibi olup küfür olabilir mi?İzlesem küfür ya da günah olur mu?


Ve aleyküm selam.

Kamera izlenmez, kameranın gösterdiği görüntü izlenir, bu bir. İkincisi, belirtmemişsin ki izlediğin, hayranlık duyduğun şeyin ne olduğunu... İzlemendeki hüküm, izlediğin şeyin ne olduğu ve neye hayranlık duyduğunla alakalı olarak değişir. Sırf bir tabii manzara ya da teknolojik bir yenilik, bir buluş ve gelişme veya mutlak manada bir sanat eseri ise, bunda ne gibi bir mahzur olsun, niye küfür, niçin günah olsun ki?

Ama sen tutar da izlenmemesi gereken, vebali mucip şeyleri seyreder, haram ve yasak alanlara girer ve bunlara da hayranlık duyarsan tabii ki günah olur.

Eğer seyrettiğin şeyler gayrimüslimlerin inanç-ibadet vs. alanlarına girer ve bunları da imrenerek hayranlıkla tasvip ederek izlersen -Allah korusun- küfür olur.

***

Veda etmişti ama, gördüğüm kadarıyla o mütevesvis kafa yeni bir nickle geri döndü. Ya da o zihniyetin bir başka versiyonu... Sorunun muhteviyatı ve üslup onu hatırlatıyor. Tabii her iki halde de bizim için netice -maalesef- değişmiyor; lüzumsuz, faydasız, boş laflara, nefis ve şeytanın üflediği vesveselere cevap yetiştirmeye çalışmak... Bu da gerçekten bize girân geliyor!

Umarım -inşaallah- yanılıyorumdur?

kamera, izleme, hayranlık, manzara, teknolojik, yenilik, buluş, sanat eseri,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com