Sorular | Soru sor

Cemaatte siyaset

Lütfen acil yardimm!
Bana cemeatten olmayan bir insan siz mhpyi tutuyorsunuz dinde milliyetçilik olmaz diyor ona nasıl cevap verebilirim


Acelen ne sevgili kardeşim? Ortada âciliyeti gerektirecek ne gibi bir durum var ki, bunca telaşlanmışsın!

Bir defa “Dinde milliyetçilik olmaz” diyen kişinin, söz konusu câmiada politikanın da olmadığını bilmesi lazım, öyle değil mi?

Hani meşhur fıkradır, bilirsiniz; Hoca Nasreddin rahmetullahi aleyh ormana gitmiş. Oturmuş bir dalın üstüne, başlamış kesmeye... Aşağıdan geçen bir yolcu Hoca'ya seslenmiş:

- Be adam! İnsan oturduğu dalı keser mi? Şimdi düşeceksin.

Hoca adama aldırmamış; işine devam etmiş... Az sonra dal kırılmış. Hoca merhum, cumburlop yere düşmüş! Düştüğü yerden perişan halde seslenmiş:

- Düşeceğimi bildin, ne zaman öleceğimi de söyle bâri...

O halde, o birilerine de sormak lazım:

- Madem sen bir vatandaş olarak dinde milliyetçilik / kavmiyetçilik / ırkçılık olmadığını, olmayacağını biliyorsun da; ya peki her bir ferdi “Allah’ın memuru, Peygamberin memuru, Dinin memuru, Kitabullahı’ın memuru, Füyûzât-ı İlâhiyi tevzi memuru” olan o mümtaz câmia, bu ulvi hizmetlerin idamesi için politikayla uğraşmamaları iktiza ettiğini... Müntesibi bulundukları yolun sahibi olan, zikri geçen memuriyetleri onlara tevdi ederek mükellefiyet ve mes’ûliyetlerini hatırlatıp ikaz eden Üstâzları (k.s.), kendilerine bu tutum ve davranışı zaten vasiyyet etmiş bulunduğunu bilmeyecek, düşünemeyecek kadar akl-ı selimden, İslâmî şuur ve imanî idrâkten, itaat-sadakat ve teslimiyetten mahrum mu sanıyorsun?!

Binaenaleyh bizim siyasetle, particilikle-partizanlıkla işimiz olmaz. “Bizim vazifemiz, batağa düşmüş olan ümmeti bataktan kurtarmak... Gaye rıza-i ilahidir.”

Seçim günü geldiğinde de, vatandaşlık görevimizi yapıp ondan ötesiyle meşgul olmamaktır.

Benim şahsen hiçbir partiyle ya da herhangi bir siyasi kuruluşla en küçük bir organik bağım olmadığı gibi, gönül muhabbetim de yoktur. Kısacası biz kendi işimize-gücümüze, Allah yolundaki hizmetlerimize bakarız.

Hâsıl-ı kelâm netice-i merâm;

“Bizim para-pul, makam-mevki, SİYASET-POLİTİKA, kavga ve gürültüyle işimiz yok. İstisnasız her Müslüman çocuğunu da okuturuz. Bir tek fert geri dönmüşse haber versinler.” [Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.) hazretlerinden, nakleden, Ali Erol, Hatıratım, s. 21]

O kişiye aynen böyle cevap verirsiniz.

Cemaat, din, Peygamberin memuru, dinin memuru, siyaset, particilik, politika, milliyetçilik, İnsan oturduğu dalı keser mi, düşeceksin, Allah’ın memuru, Kitabullahı’ın memuru, Füyûzât-ı İlâhiyi tevzi memuru,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com