Sorular | Soru sor

Yardımcı olursanız sevinirim

hocam selamün aleyküm allah razı olsun bilgilerinize
hocam eşimin patronu içki içiyor eşim ve diger arkadşları ıçmıyor bunu bldgimiz halde çalşıyor paranın berekiti olrmu tşekkürlr hcn


Ve aleyküm selam kardeşim;

İyi de bizim size nasıl bir yardımımız olabilir ki? Yani içkisi olmayan bir patron mu bulacağız eşinize? Bu nasıl olacak..? Siz nerdesiniz? Bulunduğunuz çevrede iş imkânları ne durumda?

Efendim, “...eşimin patronu içki içiyor, eşim ve diger arkadşları ıçmıyor, bunu bildiğimiz halde çalışıyor, paranın bereketi olur mu” demişsiniz?

Peki siz daha iyi, daha güzel, daha uygun bir yer, bir iş ve işveren buldunuz da eşiniz mi kabul etmedi? Yoksa münasip başka bir iş bulamadığı için mi orada çalışıyor?

Eğer daha uygun bir yer, iş ve işveren varken burada o kişiyle çalışmayı sürdürüyorsa, vebal eşenizindir. Haliyle bereketsizlik de söz konusu olur, olabilir elbette...

Fakat şunu da unutmamak gerekir; İslâm’da hiç kimse bir başkasının günahından sorumlu değildir. Patronun içtiği içkinin günahı işçisinin üzerine yüklenmez. Herkes kendi yaptıklarından mes’uldür. Eğer bu durumda bir bereketsizlikten söz ediliyorsa, bunu biraz da kendinizde arayın. Durumunuzu, harcamalarınızı kontrol edin; maddi-manevi muhasebeden geçirin. Hayatınızda “Besmelesizliği” çıkartın. Hiçbir şeyinize Şeytan’ı ortak etmeyin. Kısacası bereketsizliğin neden, nereden, kimden ve nasıl kaynaklandığını tesbit etemeye çalışın. Tesbit ve teşhisten sonra tedavi kolaylaşır, çareyi bulup bereketsizliği ortadan kaldırmanız da pekala mümkün olur.

Eğer eşiniz çalıştığı yerden daha iyisini bulamadığı için orada çalışmaya devam ediyorsa, ona da denilecek bir şey olamaz. Tabii ki çalışıp helâlinden bir kazanç temin ederek ailesini geçindirmek zorunda. İş olarak da bula bula onu bulabilmiş ise, kim ne diyebilir? İş bulmak öyle kolay mı zannediyorsunuz? Ancak eşinizin bu esnada, mümkünse daha düzgün bir iş ve işveren bulmaya gayret etmesi gerekir. Bulduğu anda da o kişiyi ve işini terk eder.

Yapılabilecek şey bundan ibarettir. Gerisi boş laftır.

içki, helâl, tedavi, eşim, bereket, yardımcı, tesbit, teşhis, patronu, işveren, iş bulmak,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com