Sorular | Soru sor

Aile

Hocam sa benim babam çok sinirli bir adam ve annemle hiç geçinemiyorlar Ben annemi hep frenlemek zorunda kalıyorum babam haksız da olsa Babamın ılımlı sevgili bir insan olması için bir dua söyler misiniz Babamla annemi mutlu babamın annemin sözünü dinleyen biri olarak görmek istiyorum


Kıymetli kardeşim;

Bildiğiniz üzere bu gibi durumlarda sabreder, muhatabınıza yumuşak söz ve davranışlarla yaklaşırsanız, hem manevi mükafatını hem de müsbet manada maddi karşılığını görürsünüz.

Manevi çare olarak da, mübarek zaman ve zeminlerde, içinizden geldiği gibi dua, niyaz ve ilticalarda bulunur, Cenab-ı Mevlâ’dan onun düzelmesini istersiniz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle dua ederlerdi:

"Allah'ım, kalplerimiz arasında sıcaklık meydana getir! Kulaklarımızı, gözlerimizi, kalplerimizi, eşlerimizi ve neslimizi bizim için bereketli eyle!.." [Ebu Davud, Sünen, Salât 178; Hâkim, Müstedrek, 1,265; İbn Hıbban, Sahih, 2, 170, Hadis no: 992] Biz de onun sünnetine uyarak onun gibi dua etmeye gayret edelim. Her şey Rabbimizin (c.c.) yed-i kudretinde. O dilerse her şey olur, dilemezse hiçbir şey olmaz.

Ayrıca bu niyetle;

- 123 Yâsîn-i şerif okuyup "Mübîn"lerde suya üfleyerek düzelmesi için o suyu ona içirebilirsiniz. Allah'ın izniyle yumşayacak, olumlu yönde gelişmeler kaydedecektir. Bundan da emin olunuz. [Dikkat: Yâsîn-i şerifte 7 mübîn vardır, hiç birini atlamamaya özen gösteriniz!]

Rabbim (c.c.) cümlemizin ve bilcümle Ümmet-i Muhammed’in yâr ve yardımcısı olsun. Amin…

haksız, mutlu, annem, babam, aile, düzelme, 123 Yâsîn-i şerif, sinirli, frenlemek, sıcaklık, manevi mükafat,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com