Sorular | Soru sor

Helal - haram

merhaba bizim maddi durumumuz düşük olduğundan dolayı ev bizim olduğu halde, kira ve yalık 350 isteniyor diye yazdım.Ben üniversiteye gidecem fakat herhangi bir destek olmadığından öyle yaptım.hatta üniversteyi birakabilirim.ben ev meselesi ve maddi durumu valiliğe dilekçe olarak yazdım.sadece ev ile ilgili bilgi yalan olduğundan iptal etmeyi düşünüyorum.sizin görüşünüz nedir


Merhaba.

Yazdıklarınızdan sağlıklı bir şey anlamak mümkün olmadı. En azından vaziyet benim için böyle… Anlamadığımız bir meselede de gayet tabii ki serdedecek bir görüşümüz olamaz. Ne demek istediğinizi / meramınızı net olarak anlatınız ki, biz de sorduklarınıza cevap vermeye çalışalım… dedim ama, tekrar-tekrar okuduğumda anlayabildiğim kadarıyla, valiliğe, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunuzu, bundan da rahatsızlık duyduğunuzu ve bu hususta ne yapmanız gerektiği hakkındaki görüşümüzü soruyorsunuz.

Benim görüşüm değil de İslâm’ın bu yöndeki emri malum; doğruluk-dürüstlük. Dolayısiyle müracaatınızı iptal etmek yerine çıkınız valiliğe, yanlışınızı düzeltip pişmanlığınızı ifade ederek özür dileyiniz. Umarım anlayış göstereceklerdir.

Rabbim kolaylıklar ihsan eylesin.

haram, helâl, dürüstlük, doğruluk, gerçeğe aykırı beyan,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com