Sorular | Soru sor

Gusül abdesti aldıktan sonra kendimi hâlâ cenabet hissediyorum

Selamun Aleyküm hocam ben cenabet olduğum zaman gusül abdestşi alıyorum güsül abdesti aldıktan sonra kendimi hala cenabet ve halsiz hissediyorum kafayı yiyecem lütfen bana yardımcı olun hocam lütfen


Ve aleyküm selam.

Gene vesvese… Nefis ve Şeytan’ın meydana getirdiği iç karışıklığı, gönül bulanıklığı… Vehim, kuruntu, şüphe, işkil, tereddüt… Bununla sağlıklı bir yere ve neticeye ulaşamazsınız!

Çok net bir şekilde biliniz ve hiç tereddütsüz bir halde inananız ki; gusül abdesti aldıktan sonra insan cenabet kalmaz, çünkü tertemiz olur. Bu hüküm, onun bunun değil Şâri’in yani Cenab-ı Hakk’ın hükmüdür. İnanmamak caiz olmaz, aksini düşünmek mümkün değildir.

Binaenaleyh Nefis ve Şeytan’ın verdiği o vesveseyi beyninizden - gönlünüzden atıp silmezseniz, kafayı da yersiniz, beyninizi de bulaşık teline çevirirsiniz.

Bundan kurtulmak için yardımı da kimseden değil, kendinizden bekleyeceksiniz. Sağlam bir iradeyle, samimi dua ve ilticalarla kendi kendinizi tedavi edeceksiniz. Başkaları da size ancak bu takdirde yardımcı olabilir zaten…

Vesvese, hissediyorum, cenabet, Gusül abdesti, nefis şeytan,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com