Sorular | Soru sor

KEDİM

KEDİM ÖLDÜ.BEN ÖLÜNCE ONU GÖRÜRMÜYÜM KEDİM CENNETTEMİDİR


Öldükten sonra pek de KEDİni düşünebileceğin kanaatinde değilim. Oraya tatile, istirahate, zevk u sefaya gitmiyorsun! Ölüm sonrasının hali zor, hem de çok zor! Hele mahşer gününün şiddet ve dehşeti, sıkıntısı pek büyüktür! “O gün kişi kaçar, kardeşinden... Anasından - babasından… Karısından ve oğullarından. Onlardan her birinin o gün başından aşan işi (kendine yeter bir derdi, belâsı) vardır.” [Abese suresi, 34-35-36-37] Kısacası en yakınlarından bile kaçacaksın ki, KEDİni nerden hatırlayıp düşünebileceksin!

Ancak bilindiği üzere “Hesap günü” her canlı biribirlerinden haklarını alacak... Dolayısiyle bu esnada hesaplaşıncaya kadar kedini görebilirsin. Varsa birbirinize karşı haklarınız-haksızlıklarınız, bunları alıp verdikten / ödeştikten sonra o toprak olacak… Sen de insan olman ve “iman emri”yle muhatap, “ibadet ve amel”le de mükellef bulunman hasebiyle, Mîzan’da ortaya çıkan neticeye göre ya Cennet’e ya da -Allah korusun- Cehennem’e sevk olunacaksın.

Hayvanlar bu dünyada “iman ve amel”le muhutap ve mükellef olmadıkları için, onlara ceza da mükafat da yok. Dolayısiyle onlar, hesapları görüldükten sonra toprak olacaklardır. Tabii toprak olmayıp Cennet’e girecek müstesna hayvanlar da var. Onlar arasında sizin kedinizin olduğunu/olabileceğini sanmıyorum. Bkz.
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-1186.html
http://www.halisece.com/islami-yazilar-ve-makeleler/915-cennet-e-girecek-on-hayvan.html

Cenab-ı Hak buyuruyor ki:

“Yeryüzünde debelenen/yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki; onlar da sizin gibi bir ümmet olmasınlar. Biz, kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra onlar Rablerine (Onun huzuruna) toplanırlar.” [En’âm suresi, 38]

Başak bir ayet-i kerimede de, "Vahşi hayvanlar bir araya toplandığı zaman" [Tekvir suresi, 5] buyrulmuştur.

İbn Abbas (r.anhuma) der ki: “Her şey Rabbinin huzurunda toplanır.” Ayetlerden ve hadislerden de anlaşıldığı üzere insanlar ve cinler gibi hayvanlarda kıyamet günü Sûr üflendiğinde haşr olup Rabblerinin huzurunda toplanacaklardır.

“O gün (her) kişi iki elinin önden yolladığı ne ise (o amellerine/yaptıkların/işlediklerine) bakacak (onları görecek); kâfir ise, ‘Ah, ne olurdu ben bir toprak olaydım’ diyecek.” [Nebe’ suresi, 40]

O gün kâfir, dünya diyarındayken yaratılmamış olmayı, varlığa gelmemiş olmayı, bir toprak olmayı arzulayacaktır. Bu durum Allah’ın (cc) azabını gözüyle gördüğü ve bozuk amellerinin meleklerin eliyle kaydedildiğini müşahede ettiği gündür.

Ve yine denildi ki: Kâfir bunu, Allah Teala’nın, dünyada yaşamış olan hayvanlar arasında hüküm verdiği ve âdil hükmüyle karar kıldığı gün söyleyecektir. Öyle ki, “Boynuzsuz koç, boynuzludan hakkını alacaktır”. Hayvanlar arasında hüküm tamamlanınca Hz. Mevlâ onlara; “Toprak olun” diyecektir de, onlar toprak olacaklardır.

İşte bu sırada kâfir: “Keşke ben de toprak olsaydım” diyecektir. Yani keşke ben de bir hayvan olup ta toprağa dönüşseydim temennisinde bulunacaktır. Bu mana meşhur Sûr hadisinde vârid olmuştur. Ebu Hureyre ve Abdullah İbn Amr (r.anhuma) ile başkalarından da bu manada pek çok haber nakledilmiştir. [Bkz. İbn Kesir Tefsiri ve sair tefsirlerin ilgili ayet tefsirleri]

Cennet, kedim öldü, ben ölünce onu görür müyüm, toprak olacaklar, yolladığı, kişi kaçar, kardeşinden, Anasından - babasından, Karısından ve oğullarından, Onlardan her birinin o gün başından aşan işi vardır,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com