Sorular | Soru sor

Sakal-ı şerif

s.a... sakal ı şerifin kokusu efendimizin kendi kokusudur değilmi?


V.A.S…

Bunda ne şüphe! Tabii ki Onun kokusudur, başka kimin kokusu olacak? Sakal-ı şerif onun sakalı. Bunu aynen Yusuf aleyhisselâmın gömleğinin kokusu gibi düşünebiliriz... Ne diyordu Hz. Yusuf kardeşlerine:

"Şu benim gömleğimi götürün de onu babamın yüzüne koyun, (gözleri) görecek duruma gelir. Ve bütün ailenizi bana getirin. Kafile (Mısır'dan) ayrılınca, babaları (yanındakilere): Eğer bana bunamış demezseniz inanın ben Yusuf'un kokusunu alıyorum! dedi. (Onlar da:) Vallahi sen hâlâ eski şaşkınlığındasın, dediler. Müjdeci gelince, gömleği onun yüzüne koyar koymaz (Ya'kub) görür oldu. Ben size: ‘Allah tarafından (vahiy ile) sizin bilemeyeceğiniz şeyleri bilirim’ demedim mi! dedi.” [Yusuf suresi, 93-96]

Demek ki, insanın kendi vücudundan bir parça bir yana, kullandığı eşyaya bile siniyor onun kokusu… O halde sakal-ı şerifte neden olmasın o Yüce Rasûlün (s.a.v.) mübarek kokusu?

Âlemlere Rahmet İki Cihan Serveri Efendimiz’in (s.a.v.) her şeyiyle feyizlenip bereketlenmeyi büyük ganimet bilmeliyiz. İmkân ve fırsat buldukça, bundan geri kalmamalıyız; bulamazsak da, bulmaya gayret göstermeliyiz.

gayret, ganimet, babam, feyiz, görecek, kokusu, sakal-ı şerif, efendimiz, yusuf aleyhisselâm, gömleği, kafile, bilemeyeceğiniz şeyleri bilirim,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com