Sorular | Soru sor

Amel-i kesir ve sehiv secdesi

Selemün aleyküm hocam gerçekte ihtiyaç duyduğum için soruyorum cevaplarsanız sevinirim.cemaatla namaz kılarken veya cemaatla farzdan sonra münferit sünnet namaz kılarken cep telefonumu kapatmayı unutsam namazdayken telefonum çalsa gerekirse amel-kesir le cep telefonumu kapatsam namazım bozulurmu? Çünkü namazın huzurunu meşkul ediyor. Bazen ihtiyaten vesveseye kapılarak belkide gerekmediğı halde çok sehiv secdesi yapıyorum namazım sahih olurmu?bazende gerektiği halde sehiv secdesi yaptığımı unutuyorum iki sefer sehiv secdesi yapıyorum namazım sahih olurmu?gerekmediği haldede sehiv secdesi yaptığını unutsan iki kere sehiv secdesi yapsam namazım sahih olurmu?teşekkürler!Allah razı olsun.


Ve aleyküm selam.

Aslında mesajlarına cevap vermeyecektim. Prensibimi bozmuş değilim. Bunu bir istisna kabul edebilirsin. Kaldı ki bu mesajın da gene çorbaya dönüşmüş, sorular ya da sorunlar yumağı halini almış. Tek cümlelik bir meseleyi karmaşık-burgaşık hale sokmuşsun. Bunlara gerek yok. Bir daha da yazma bize. Eminim, sorduklarını bilmediğinden değil, boşluktan ve vesveseden kaynaklanan illetten dolayı soruyorsun. Hem bizi meşgul ediyor, hem de başkalarının hakkına giriyorsun. Kendine müsbet başka meşgaleler ara. Tedavi olmaya bak. Lütfen vaktimizi çalmaktan vaz geç, bizi rahat bırak. Bu tür cevaplar vermeye de artık mecbur etme bizi. Bu son olsun. Selametle…

***

Amel-i kesir namazı bozar. Amel-i kalil ile telafi yoluna gideceksin. En güzeli de tedbirini önceden alıp bunların hiçbirine meydan vermeyeceksin.

İcap etmediği halde ihtiyaten sehiv secdesi / secdeleri yapmak namazın sıhhatine mani değildir, namazın geçerlidir.

Sehiv secdesi bir kere yapılır, fazlasına gerek yoktur. Maamafih fazla da yapmış olsan namazın sahihtir, Şeytan’a kulak verip vesveseye aldanma.

Gerektiği halde sehiv secdesi yapmazsan, namazın kabul olmakla birlikte fazileti gitmiş olacağından tekrar kılman iyi olur.

sehiv secdesi, amel-i kesir, amel-i kalil, önceden tedbir, telafi, namazın sıhhati,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com