Sorular | Soru sor

Hakkınızı helal ediniz

Hocam selmamün aleyküm sizin zamanızı aldım lütfen hakkınızı helal ediniz sizden çok özür diliyorum. Bazı açıklamaları lüzümlü gördüğüm için bu son sorumu soruyorum lütfen beni affedin. Şari istihfafı şunun için sordum. Mehmed emre abinin fetvalar kitabında sünneti istihfaf ile terketmenin hükmü. Sorusunun cevabının açıklamasını sordum, sormak istedim. Öğlen namazın sünnetlerini üstüste terketdiğim oluyor. Kalbende sünnetleri terketmesem iyi olur diyorum. [Vesair vesaire… ]Lütfen hakkınızı helal edin. Özür dilerim. Beni bağışlayın. Size söz veriyorum bir daha soru sormayacağım. Teşekkürler allaha emanet olun.

Ve aleyküm selam.

Geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin. Mesajınız çok uzun ve çok da lüzumsuz tekrarlarla dolu olduğu için, hayli makaslamak ve özetlemek zorunda kaldım. Kusura bakmayın.

Madem merhum Hocaefendi’nin Fetvaları’nda meseleyi gördünüz, okudunuz; ayrıca bize sormanın anlamı ne? Haydi sordunuz diyelim, hiç olmazsa oradaki ifade ve izahları doğru dürüst aktarsaydınız da ne demek istediğinizi tam olarak anlayabilseydik…

Her neyse… Geçelim.

Son sorduklarınıza da mümkün mertebe kısaca ve topluca cevap vermeyi düşünmüştüm; fakat gördüm ki, aslında burada dile getirdiğiniz hususları önceki cevaplarımızda açıklamışız. Hem de tüm detaylarıyla… Yeniden yazmanın bir anlamı yok.

Tasavvufî problemlerinizi de yakın çevrenizdeki ehil arkadaşlarla görüşüp bir karara bağlamanız daha münasip olur.

Bilmukabele Allah’a emanet olunuz.

terk, kalben, fetvalar, açıklamalar, affedin, bağışlayın, sünnetleri,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com