Sorular | Soru sor

Çekinen kul

s.a. hocam ben 18 yaşında ünv. sınavına hazırlanan bir ögrenciyim yaklaşık 1 senedir kızın birine aşıgım ama bu basit bir lise aşkı degil ben hergün dua ediyorum ALLAHIM'a tezelden onu bana bagışlasın diye .. istedigim ise üniversite 2 de ailelerle konuşup yüzük takılması .. hocam sizden istedgm bazen öyle korkuyorum ki yanlış bişey yapmaktan ALLAHIM'ın istemedigi bişey yapmaktan bana yardımcı olun hocam ne yapmam gerekiyor .. yol gösterin ..


Ve aleyküm selam.

Madem çekinen bir kul’sun, vazgeç bu sevdadan! Sınavlarına iyi hazırlan, hayırlısı ile okulunu bitir, mesleğini tamamla, ayakların yere bassın, hayatını bir düzene koy, maddi-manevi aile sorumluluğunu yüklenebilecek seviyeye gel, ondan sonra evlilik planlaranı düşün, derim.

Yanlışın ne olduğunu bildiğine ve yapmamak için korkup çekindiğine göre, şunu yap bunu yapma demeğe herhalde zaten gerek yok.

Kısaca; Cenab-ı Hakk’ın men’ettiği hususlara yaklaşma, bütün yasaklardan uzak dur! Gösterilecek doğru yol budur, bunun dışında salim bir yol bilmiyorum. Vesselam…

hayat, evlilik, okul, sınav, yasak, kul, çekingen, yanlış,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com