Sorular | Soru sor

Nisan

Hocam nisan yağmurları hakkında genişçe bir malumat verebilir misiniz? İnternette her yerde aynı yazı var ve kısacık. Heralde herkes bir siteden almış. Sağlam kaynaklarla bir malumat çıkarabilir misiniz?


Sevgili kardeşim;

Nisan yağmurunun nesini soruyorsunuz ki? Hakkında farklı ve “genişçe malumat” istiyorsanız, araştırıp bakacaksınız. Karşılaştıklarınız tatmin etmiyorsa, araştırmanızı derinleştireceksiniz. Bu husustaki bilgiler aynı ise, elbette ki herkes aynı materyali aktaracak. Değişiklik adına gereksiz-faydasız, mesnetsiz, boş şeyler ortaya koyma gayretkeşliğine girecek değiller herhalde, öyle değil mi? Bu esnada internetteki bazı bilgilere de ulaşma, bakma fırsatım oldu. Aktarılanlar güzel ve faydalı şeyler; öyle boş ve kuru bilgiler değil. Yapıp uygulayabilene tabii… Maamafih varsa sağlam kaynaklara dayalı değişik zaviyeden bildikleriniz, yazın da internette de farklılıklar sergilenmiş olsun. Bundan kimseye bir zarar gelmez.

Bizim burada “Nisan Yağmuru Kitabı” te’lif edecek halimiz de böyle bir şeye vaktimiz de yok. Yapmaya çalıştığımız hizmet; adı üstünde, gelen âcil, elzem ve ehem olduğunu düşündüğümüz soruları belli ölçüler dahilinde vakit-imkân ve vüs’atimiz nisbetinde Allah rızası için cevaplamaya çalışmak. Onun ötesi kişilerin/okurların kendi sa’y u gayretlerine kalıyor.

internet, yağmur, güzel, nisan, tatmin, faydalı, uygulayabilene, âcil, elzem, ehem, sa’y u gayret,

Yorumlar (1)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla