Sorular | Soru sor

ALLAH'A ULAŞMAK

selamun aleyküm benim bir arkadaşım ALLAHA ulaşmaktan bahsetti bana bunun hakkında bilgi istiyorum arkadaşımın söylediğine göre her devrin bir imamı varmış bu devrin imamıda iskender ali mihr imiş ne kadar doğru bilmiyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Ve aleyküm selam.

Tasavvuf ıstılahında “vuslat-ı ilallah”tan, yani “Allah’a ulaşmak”tan kasıt, Cenab-ı Mevla’ya takarrubtur, manevi yakınlıktır, onun rahmetine yaklaşmadır.

Tabii ki her devirde bir “imam-önder-lider” konumunda, yani manevi bakımdan Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) zâhir ve bâtınına tamamiyle-kemâliyle varis olan bir zat vardır. Ama o zât, sözünü ettiğiniz karakterde birileri değildir. O, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) sünnetine hakkıyla ittiba eden, hayatının her safhasında onu numûne-i imtisâl edinen/örnek alan kâmil ve mükemmil bir insandır, tam bir hidayet rehberidir. Bu noktada ölçü budur, bu olmalıdır. İsimler üzerinde durmanın, tartışmanın bir gereği de faydası da yoktur.

Rabbim (c.c.) cümlemizi ve bilcümle Ümmet-i Muhammed’i ve evladını müteşeyyihlerin, sahte mürşitlerin, manevi kuttâ-i tariklerin / yol kesicilerin iğvaatından / saptırmalarından muhafaza buyursun. Son nefesimiz dahil hidayet-i kâmileden, iman-ı kâmilden ayırmasın. Rasûlünün (s.a.v.) sünnetine, onun hakiki varislerine ittibadan mahrum bırakmasın.

zahir, Allah'a ulaşmak, vuslat-ı ilallah, manevi, imam-önder-lider, kâmil ve mükemmil, bâtın, müteşeyyih, kuttâ-i tarik, iğvaat, iskender,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com