Sorular | Soru sor

Ahirette evlilik

SelamunAleykum Ahirette PeygamberEfendimiz AsiyeValidemizle evleneceklermi?

Ve aleyküm selam.

Evet, ahirette Asiye validemiz Peygamber Efendimizle (s.a.v.) evlenecek.

Taberânî (rh.) gibi bazı kaynaklarda Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) Cennet’te Meryem validemiz, Firavun’un mü’min olan hanımı Asiye validemiz ve Musa aleyhisselamın kız kardeşi Gülsüm ile evleneceğine dair hadisler rivayet edilmektedir. [Bkz. el-Heysemî, Mecmau’z-Zevâid ve Menbau’l-Fevâid, 9, 218] Ve yine Peygamber Efendimizin (s.a.v.), “Allah Teâlâ beni Cennet’te İmran kızı Meryem ve Müzâhim kızı Asiye ile nikâhladı” buyurduğu rivayet edilmiştir.

Maddî-manevî topyekün nimetleri içinde barındıran Cennet-i a'lâ, aynı zamanda bedenî bütün lezzetlere de sahiptir. Yemek, içmek, evlenmek Cennet'in en yüksek nimetleri arasında gösterilmiştir. Kur’ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerin açıklamalarına göre; dünya hayatında kurulan aile müesseseleri, karı-kocanın her ikisinin de Cennet’e layık olmaları halinde, ebediyyen sürecek, ailevî münasebetleri devam edecektir.

Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.) bir ara Hafsa (r.anha) validemizi boşamıştı... Ancak Hz. Ömer'in (r.a.) fazlaca üzülmesi üzerine, Cebrail aleyhisselâm gelerek Hz. Hafsa'yı "O, çok oruç tutan, namaz kılan biridir, Cennet’te de zevcenizdir" diye övmüş ve geri almasını söylemiştir. Böylece Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) de talaktan rücu etmişlerdir. [İzzüddin İbnu'l-Esîr, Üsüdü'l-Gâbe]

Ancak, imandan nasibi olmayan ve inkâr üzere ölen eş; Mesela Hazret-i Nuh ve Lût aleyhimesselâmın hanımları, Âsiye validemizin kocası Firavun ve benzerleri de ebediyen eşlerinden ayrı kalacak… İnkârlarının karşılığı olan azaplarını / cezalarını dâimi olarak Cehennem’de çekeceklerdir.

Çünkü, insanın sevmediği, memnun olmadığı kimseyle birlikte olmak, ebedî ve sermedî saadet ve selamet yeri olan Cennet’te söz konusu dahi değildir.

Hâsılı; sevenler, Cennet'te de sevdikleriyle birlikte olacaklar… Dünyadaki fani/geçici mutluluklarını ahirette ebedî saâdete çevireceklerdir.

Sorunuzun detaylı cevabı için bkz. http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-168.html



Firavun, Yemek, içmek, evlenmek, inkâr, Cennet, evlilik, ahiret, Rasûlullah, Hafsa, nasib, Müzâhim, Asiye, İmran, Meryem, Gülsüm,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com