Sorular | Soru sor

Lohusalıkta bazı varlıkların musallat olması

Selamün Aleyküm Hocam, Lohusalıkta 40 gün bebek yada anne hiç yanlız kalmamalıymış yoksa cinler rahatsızlık verir yada bebeği almak isterlermiş. Böyle birşey var mıdır?

Ve aleyküm selâm kardeşim;

Lohusa, bir bakıma hasta insan demektir. Dolayısiyle hem hasta olan anne hem de bebek haliyle bakıma ve yardıma muhtaçtır. Bu sebeple ruh ve beden sağlığı açısından yalnız ve yardımsız bırakılmamaları önem arz eder.

Cinlerin tasallutuna gelince…

Bu hususta yapılması gereken şey malum; onların şerlerinden, muhtemel kötülüklerinden Allah’a sığınmamız lazım… Onun için de bütün hallerde, işlerimizde, oturup kalkmalarımızda dilden ve gönülden Eûzü’yü, Besmele’yi ve okunması gereken müessir duaları eksik etmememiz iktiza eder. Mesela özellikle cinlerin mekânı olan tuvalet ve banyolara giriş-çıkışlarımızda… Ve onlardan güçlü olduğumuzu, tedbirimizi alıp irademizi kuvvetli tuttuğumuzda biz insanoğluna hiçbir zarar veremeyeceklerini bilip buna gönülden inmamız gerekir. Bununla birlikte cinler, zarar vermek için irâde bakımından zayıf ve abdestsiz bedenleri tercih ettiklerinden, geleneklerimizde lohusa kadınlara ayrı bir ilgi gösterildiği anekdotunu da kaydetmiş olalım.

cinler, hasta, bebek, lohusa, tasallut, 40 gün, ruh ve beden sağlığı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com