Sorular | Soru sor

İşlenen günah

... islamla namazla tanışınca tövbe ettim ve ceza filan çekmedim şu anki yaşantıdan zamandan dolayı. ve aradan [gene günha işledim] şimdi yine tövbe ettim. ve cezam ikiyemi katlanıyor cezayı çekince tövbe edince kul hakkı filan olur mu yine ve cezayı dünyada görürsek ahirettede görücekmiyim.


Sorunuz gereksiz, faydasız, hatta vebali mucip açıklamalarla dolu olduğu için aynen yayınlamıyoruz. Çünkü İslâm'da, Hıristiyanlıkta olduğu gibi işlenen günahı ona buna itiraf yoktur. İtiraf, iltica, istiğfar, tevbe ve nedamet sadece Allah teala'ya'dır.

***

Elbette ki iki kere işlenen günahın cezası da ikiye katlanır.

Tevbe edip pişmanlık duyarak bir daha o günaha geri dönmemek gerekir. Makbul ve nasuh tevbe budur.

Ama her nasılsa aynı yamukluğu / yanlışığı / çirkefi gene yaptığınıza göre, tabii ki tekrar tevbe etmeniz icap eder. Tevbe ettiğinizi söylediğinize göre, artık onu kabul edip etmemek Mevlâmızın bileceği iştir; dilerse affeder, dilerse azap eder.

Kul hakkının bağışlanması, oluşan hukuku ödeyip karşılıklı helalleşmekle mümkündür. Sadece tevbe yetmez. Eğer İslâm hukukunun tatbik edildiği bir zaman ve zeminde (devir ve ülkede) olup da bunun şer’î cezası uygulanmış olsaydı, ahirete bir şey kalmaz, orada bunun azabını çekmezdiniz.

istiğfar, Kul hakkı, tevbe, günah, itiraf, iltica, nedâmet, helalleşme, makbul ve nasuh tevbe,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com