Sorular | Soru sor

Labioplasti - estetik

merhaba hocam. ben gecen gün labioplasti ameliyatı oldum.estetik sayılır.fakat kesinlikle güzellesmek amacım yoktu.sadece kendımı cok kotu hısedıyordum cunku normal bir sey degıldi.evlenmek bıle ıstemıyordum hatta.kıyafet gıydıgımde bıle rahatsız oluyordum.oyuzden bunu yaptırdım.ama gunah olup olmadıgıyla alakalı hala endıselerım var napıcam bılmıyorum kendımı cok huzursuz ve vıcdanen rahatsız hıssedıyorum günaha gırmekten korkuyorum.bu konuda benı aydınlatırmısınız lutfen cok ıhtıyacım var. bir de bu donemde 3 gun banyo yapmam yasak ve dıkıslerden kanama oluyor.namaz kılabılır mıyım ? simdiden tesekkurler


Merhaba.

Sağlık açısından yani fiziki ya da psikolojik bakımdan gerçekten zaruri ise / gerekliyse caizdir. Yoksa sırf estetik kaygılar ve düşüncelerle değil buna, mahremiyet söz konusu olmayan diğer operasyonlara dahi İslâm dini cevaz vermez.

Tabii sağlığınız-tedaviniz cihetinden uymanız gereken tedbirlere riayet etmeniz icap eder. Namaz için banyo yapmanız şart değil, normal abdest almanız kâfidir. Kanamanız bir namaz vaktini dolduruyorsa, mesela öğle vaktinin girişinden çıkışına yani ikinidi vaktine kadar devam ediyorsa, özür sahibi sayılırsınız ve özürlü hükümlerine göre her vakit namazı için ayrı ayrı abdest alarak namazlarınızı eda edersiniz.


namaz, özür, psikolojik, endişe, estetik, sağlık, ameliyat, fiziki, Labioplasti,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com