Sorular | Soru sor

Allah ve Rasülü ne bildirdiyse inandım

Selemün aleyküm hocam nasılsınız sorum şu:itikadi kitap okurken anlamadığın bir konuyla karşılaşırsan Allah veRasülü ne bildirdiyse inandım dersin ayrıca doğrusu neyse ona inandım desende olurmu?anladığın bir konuyu örneğin imanın veya islamın şartlarını okuduktan sonra Allah ve Rasülü ne bildirdiyse inandım desen veya doğrusu neyse inandım desen şüphe manası çıkarmı imana zarar verirmi?bunları bileyimki rahat haraket edeyim dil sürçmesiyle ağızdan imana zarar veren söz çıkmasın.ebedi cehennemlik sözlerden işlerden Allaha sığınırım. Allah bütün müslümanları küfür sözlerden ve işlerden korusun.Amın. Lütfen cevaplarsanız seviniceğim. Teşekkürler.Allah razı olsun.


Ve aleyküm selam.

Canım kardeşim;

İlmî temelin olmayan, aklının-fikrinin-mantığının kavramadığı ve de seni direkt olarak ilgilendirmeyen meselelerle ne işin var? Tehlikeli sularda, kulaç atamayacağın açık denizlerde dolaşma! Boğulursun! Heder olur gidersin! Durmadan seni kurtarmak için birileri tetikte bekliyor değil.

Aynı nakaratları kaç kere tekrarladın, onca ikazlarımıza rağmen defalarca soru diye yazdın bu vesveselerini... Biz de üşenmedik-usanmadık cevapladık. Ama yeter artık! Bizim de bir tahammül sınırımız var. Bıktırdın ama... Gına geldi. Hâlâ mı aynı noktadasın? Daha fazla yapabileceğimiz bir şey yok sana. Çareni başka yerlerde ara. Psikoloğa mı, psikiatre mi gideceksin, nereye kime gidceksen git de, bizi de rahat bırak artık.

Bununla birlikte şayet gene de bizim açıklamalarımıza ihtiyaç hissedersen, önceki verdiğimiz cevapları aç, tekrar tekrar oku.

Gene hatırlatıyorum; bir daha da bu saçmalıkları soru diye yazıp bize gönderme!

şüphe, Müslüman, küfür, konu, Vesvese, kitap, ebedi, Allah, Rasülü, ilmî temel, dil sürçmesi, aklının-fikrinin-mantığının kavramadığı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com