Sorular | Soru sor

Nikahtan önceki beraberlik ve ailelerin tutumu

Selamınaleykum değerli ve takdire şayan abim.
soruma başlamadan önce Allah ûtalaya gokdeki yıldızların adedince yeryuzundekı kumlar ve zerreleşn adetınce şükreder onun sevdiği seçtiği kullarına selam ederim.
Evlenmeden evleneceği insanla birlikte olmanın hükmü nedır ve ıkı kişi birbirini sevıyorsa fakat aileler bu evliliğe karşı çıkıyorsa ne yapılmalı.vesselam


Ve aleyküm selam.

Rabbim şükrünü ve selamını kabul buyursun.

1- Evlenmeden yani nikahlanmadan bir erkekle bir kadının birlikte olmasının hükmü, tek kelimeyle zinadır, büyük günahtır, işlemek şöyle dursun, yakınına dahi yaklaşmamak gerekir. Azabı büyüktür. Şiddetle kaçınmak, uzak durmak lazımdır.

2- İki kişi birbirini seviyor fakat aileler karşı çıkıyorsa, imkan nisbetinde arayı bulmak, onların da gönüllerini etmeye çalışmak güzel olur. Her ne kadar onların karşı çıkması şer’an/dinen evlenmenize engel teşkil etmese de, evliliğinizin huzur-sükûn ve mutlu mutlu bir şekilde devam edebilmesi için, ebeveynin rızalarını almak güzel olur. Araya, onların kıramayacakları dostlar-ahbaplar koyun. Neden-niçin karşı çıktıklarını bilirsinizdir; o halde siz de niçin evlenmek istediğinizi onlara münasip dille anlatın ve ikna etmeye bakın. Ama onlar itirazlarını sürdürürler ve haklı oldukları da ortaya çıkarsa, büyük sözü dinlemeyi tercih edin. Ne de olsa onların hayat tecrübeleri sizinkine nisbetle daha çoktur, dolayısiyle kararları daha isabetli olacaktır.


Nikâh, şer'an, huzur, mutlu, aileler, sükûn, beraberlik, rızaları,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com