Sorular | Soru sor

Bakirelik ve tecavüz

merhaba hocam.. bu sorumu kimseye soramadım ya da paylaşamadım. kız arkadaşımla 1 yıldan bu yana kadar çıkmaktayız ve kız arkadaşım bana ilk başladığımzda itiraf edip paylaşmıştı bir kişi tarafından tecavüze uğramış ve bunu hiç kimseyle paylaşamamış. ve bunu kabullenerek başladık. ve şuan çevrem de akrabalarımda dostlarımda hep duyduğum tek varsayım var bakire olmayan birisiyle evlenilmez diye.. ve bu durumu hiç kimse bilmiyor. sadece kız arkadaşımla ben biliyorum. ve çevremde böyle varsayımlar konuşmalar duyduğumda kendim bunalıma giriyorum ve bunu kız arkadaşıma da yansıtamıyorum.. ne yapabilirim? dinimizde bu durumda olan kişiler nasıldır ne yapmam gerekiyor ya da bir kişi duyduğunda böyle oldugunu korkuyorum onların bana karşı düşüncelerinden dalgalarından alaylarından ya da dışlamalarından.. inşallah derdimi sorumu anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden allah razı olsun..


Merhaba.

Aynı soru kişisel siteme de gelmiş ve şöyle cevaplamış idik:

“…meselenizin kabaca ahlâkî ve içtimaî/sosyal olmak üzere ele almamız gereken iki yönü var.

1) Öncelikle hatırlamakta / hatırlatmakta yarar görüyorum; söz konusu ettiğiniz davranış biçiminin, yani evlilik-nikâh öncesi çıkmaların, gezip tozmaların, birlikteliklerin İslâm hukuk ve ahlâkında yeri yoktur. Dinimizde kadın-erkek münasebetlerinin, söz, nişan, evlilik müessesesinin uygulanış biçimi bellidir. Öyle uluorta ölçüsüz değildir. Oysa siz, yaşadığınız / içinde bulunduğunuz o yanlış hareket tarzını o kadar rahat ve normalmiş gibi anlatıyorsunuz ki, sanki bunun dinimizce bir mahzuru yokmuş intibaı uyandırıyor üslubunuz… Ve sizin derdiniz-meseleniz sadece işin öbür yönünde, yani sosyal cihetinde... Bir defa bu hareket tarzının İslâm ahlâkıyla bağdaşmadığını, "zinaya yaklaşmayın" ilahi nehyine aykırı bulunduğunu tesbit edip belirtelim ki, başkalarına da kötü örnek olmasın yaptıklarınız. Ayrıca siz de “zararın neresinden dönülürse kârdır” düsturunca, bu yanlıştan derhal vaz geçin, yaptıklarınız için tevbe ve istiğfarda bulunun. Meselenin ahlâki yönü bu.

2) Fıkhî-içtimai/sosyal yönüne gelince… Şayet hadise anlattığı gibiyse, kızın bir günahı-vebali yok tabii bu fiilde… Onunla evlilik meselesi de senin kararına kalmış bir şey. Eğer muhtemel itham ve iftiralara-dedikodulara göğüs gerebileceksen, tabii ki şer’an bir mahzuru olmaz, evlenebilirsin. Ama olabilecek-oluşabilecek dalgalara, alaylara karşı koyamayacaksan, o noktada kendine güvenin yoksa, bu işe hiç el atmamalısın.

Rabbim sizlerden de razı olsun. O’na emanet olunuz.”

Bkz. http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1066-bakirelik-hakkinda.html

nişan, evlilik, ahlakî, bakirelik, tecavüz, içtimaî, evlilik-nikâh öncesi çıkmala, gezip tozma, birliktelikler, İslâm hukuk ve ahlâkı, kadın-erkek münasebetleri, söz,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com