Sorular | Soru sor

İstimna

Selamun Aleykum Hocam Ben 17 Yasında Bir Erkek İm.
Hocam Ben İstimla Nın Haram Olduğunu Ve Allahın Lanet Ettiği Bir Yol Oldugunu Biliyorum Yapmak Hiç İstemiyorum Ama Nefsime En Fazla 4 ,5 Gün Laf Söz Gecire Biliyorum Suan Ramazandayız Oruclu İken Yapmıyorum Sevgili Peygamber Efendimiz Diyorki İmkanı Olan Evlensin Olmayanda Oruc Tutsun Benim Bu Yas da Evlenmem Cok zor Oruc Bir Fayda Etmiyor Spor Da Yapıyorum Ama Nefsim Le Basbasa Kalınca Olan Olmus Oluyo Ben 5 Vakit Namaz Kılan Biriyim ALLAH C.C A Cok Yalvardım Beni Bu İlletden Kurtumayı Nasıp Et Diye Ama 4,5 Gün Dayana Biliyorum Bana Bir Yol Gösterin Gercekden Zor Durumdayım Ne Yapmam Lazım ?


Ve aleyküm selam.

Sorunuzun cevabı ve sorununuzun halli için sitedeki “istimna” ile ilgili cevaplara bkz. Bundan sonraki sorularınızı sormazdan evvel de siteye bir göz atınız ki, bu ve benzeri tekerrürlere sebep olmayalım.

Ayrıca Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) mübarek ağızlarından ne yalan ne de yanlış bir şey sâdır olmuştur. Binaenaleyh oruç tutunuz buyuruyorsa, tutacaksın. Fayda görmediğin hissine kapılıyorsan, eksiği-kusuru Onun ifadelerinde değil, kendinde / orucunda arayacaksın. Aksini düşünmek biz Müslümanlar için muhaldir, mümkün değildir.

Kendine/nefsine hakim olamayanın, söz geçiremeyenin kime ne tesiri olabilir ki? Aslolan nefsimizle mücadeledir, onun isklerine boyun eğmek değil. O bakımdan Şeytanın ve nefs-i emmarenin yolunda esir olup onların akıntısına kürek çekmemek lazım.

Dilinle Allah’a yalvarıp halinle-hareketinle Ona isyan edersen, burada itaat, istikamet, sadakat, teslimiyet düşünülebilir mi?

Kur’an-ı Kerim’in üslubiyle, ‘bütün bunları hâlâ tefekkür etmeyecek, düşünmeyecek, bunlardan ibret almayacak mısınız’?

lânet, oruç, tefekkür, teslimiyet, istimna, İtaat, istikamet, isyan, spor, evlen,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com