Sorular | Soru sor

Faiz

selamun aleykum;
hocam bir soruya bankadaki birikmiş faizi muhtaç birine vererek kullanabileceğini yazmışsınız.
bankalardaki vadesiz mevduat hesaplarının faiz getirisi olmadığı ve vadeli mevduat hesaplarının faiz için varolduğu malumdur.
soruyu soran kişi parasını faiz elde etmek için vadeli mevduat hesabına yatırmış olmalıdır,banka kimseye öylesine faiz vermez.
sorum şu hocam; bankaya sırf birikecek faizini ihtiyaç sahibi kişilere vermek için para yatırmak caizmidir.
yani faizsiz hesaptaki 30 binlira paramı vadeli hesaba gaçirsem de faizini sürekli ihtiyaç sahiplerine versem,bu işten hayr umabilir miyim.


Ve aleyküm selam.

Verilen cevabı okumuşsunuz, daha nesini soruyorsunuz ki? Bu husustaki hükme tesir eden faktörler nelerdir, niçin böyle cevap vermişiz, onları da bu meseleyle ilgili daha önceki verdiğimiz cevaplarda bulabilirsiniz. Sürekli aynı şeyleri tekrar etmekten, ettirmekten bıkkınlık gelmiyor mu? Buna gerek var mı? Bir soru aynı ise, yüz kere de tekrarlansa cevabı yine aynıdır. Hukuki düzen-sistem, ahkâm ve kavramlar değişmedikçe hüküm de değişmez.

Ayrıca söz konusu fazlalığı niçin bankada bırakıp onlara katkıda bulacaksınız? Bunun, bırakın ilmi-İslami yöndeki hükmünü, akılla-mantıkla bir ilgisi var mı? Ama gönlünüz öyle istiyorsa da size kim engel olabilir? Dilediğiniz gibi hareket edebilir, isterseniz ana paranızı da verebilirsiniz. Para sizin, tasarruf/kullanma hakkı da sizin.

faiz, banka, muhtaç, vadesiz mevduat, vadeli mevduat, hükme tesir eden faktörler, Hukuki düzen-sistem, ahkâm ve kavramlar değişmedikçe hüküm de değişmez,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com