Sorular | Soru sor

Kelime-i temcid ve niyaz

Hocam sabah ve akşam namazlarından sonra okunan 10 defa Lâ ilâhe illallàhu vahdehû lâ şerîke leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît, ve hüve hayyün lâ yemût, biyedikel-hayru ve hüve alâ külli şey\'in kadîr duasını sabah ve akşam namazı farzından sonra selam duasından öncemi okumak gerekir


Değerli kardeşim;

1) Söz konusu dua ve niyazların, sabah ve akşam namazlarından sonra değil, yalnız sabah namazının sünneti ile farzı arasında ve on birer (11) kere okunması tavsiye olunmuştur. Tabii vakit darsa, en azından üçer kere okumakta da fayda vardır.

2) Bunlardan biri sizin de kaydettiğiniz gibi, “Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve hayyün lâ yemût biyedihi’l-hayru ve hüve alâ külli şey'in kadîr” kelime-i temcîd’idir.

Diğeri de “Allâhümme yâ Hayyu yâ Kayûmu yâ ze’l-Celâli ve’l-ikrâmi es’elüke en tuhyiye kalbî bi-nûri ma’rifetike ebeden yâ Allâhu yâ Allâhu yâ Allâhu yâ bedîa’s-semâvâti ve’l-arzı eûzü bi-rızâke min sehatike ve eûzü bi-muâfâtike min ukûbetike ve eûzü bike minke” niyazıdır.

Bunların ecri büyüktür. Bahusus manevi bakımdan tıkanan kanalları açmada, letâifimize nûr-i İlahiyi feyz-i Muhammedîyi ahz u celbte faydası müsellemdir.

niyaz, Kelime-i temcid, yuhyî ve yümît, es’elüke en tuhyiye kalbî, eûzü bi-rızâke min sehatike, eûzü bike minke,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com