Sorular | Soru sor

Ru'yet-i hilâl

hilalin görülmesi konu bu ramazanda da ihtilaflı,
bugün 30 şaban olma ihtimali nedir,
1 ramazan değilse bizi nden uyarmadınız ?


Kim demiş “hilalin görülmesi konu[su] bu ramazanda da ihtilaflı” diye?

O tamamen Arap âleminin ve diğer bazı ülkelerin “ru’yet” ile “ictima”ı birbirine karıştırmalarından kaynaklanan bir yanlış! Ve buna bağlı olarak, meselenin yabancısı olmalarına rağmen, onların doğru yapacakları zehabıyla sizin gibi tevessüs ve tefelsüfte bulunanların kuruntusu! Uluslar arası muhtelif panel ve konferanslarda söz konuzu ülke temsilcilerine anlatıldı bunlar… Verebilecekleri cevapları yoktu. Ama hatalarında da ısrar etmeyi maalesef sürdürüyorlar. Nereye, ne zamana kadar bu yanlışa devam ederler bilemiyoruz artık.

Bizim ihtimallerle işimiz olmaz. Bu husustaki yapılan rasat ve hesaplamalarda en küçük bir kuşkumuz dahi yok. Gönlünüzü hoş tutun, keyfinize bakın!

Ne demek “1 ramazan değilse bizi neden uyarmadınız?”

09 Temmuz 2013 Salı günü, 1434 Hicri yılının 01 Ramazan’ı olduğuna dair zerre kadar bir tereddümüz yok ki; ümmeti, hususiyle sizi uyaralım! Detaylı bilgi için bkz. http://www.halisece.com/fikih/14-oruc/345-islam-alemindek-ramazan-ve-bayram-ihtilafinin-sebebi.html

Son olarak, lütfen üslûbunuza dikkat ediniz. Neyi nasıl ifade etmeniz gerektiğini, kime nasıl hitap etmeniz icap ettiğini öğreniniz. Adab-ı muaşeret kaideleri arasında “nezaket” denilen bir kuralın bulunduğunu unutmayınız!

Ukalalığın yeri de değil, anlamı da yok!

Yazdıklarınızda lütfen biraz dikkat, bir nebze de rikkat!!!

ihtilaf, şaban, ramazan, yanlış, Ru'yet-i hilâl, panel, konferans, Arap âlemi, bazı ülkeler,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com