Sorular | Soru sor

İthal gıda

Herbalife isminde bir firmanın ülkemizde gıda takviyeleri bulunmakta. Bu ürünler aracılığıyla Allah\'ın (C.C.) izniyle şifa bulmaktayım. Firma Amerika menşeili, fakat müslüman ülkelerde de faaliyette. Amerika ve Avrupa Helal Gıda konseylerinden sertifikaları da mevcut. Yalnızca, caiz görülmeyen Network Marketing sistemiyle çalışıyor. Satılan her ürünle en sonunda gayrimüslimler güçlenmiş oluyor. Ama bu bir gıda teknolojisi sonuçta...
Ben bu ürünleri ticaretini yapmadan, yahut kendi ürünümü temin edecek kadar satışını yapsam, veya yalnızca kendim kullansam sorumlu olur muyum?


Daha uygun, şer’î bakımdan daha elverişli bir firma buluncaya kadar bununla çalışmanızda bir mahzur olmaz. Gayrimüslimlerin güçlenmesini düşünmezden evvel kendi durumunuzu-geçiminizi de hesap etmelisiniz.

Ayrıca global dünyada ekonomik ve ticari açıdan her şey herkes birbiriyle iç içe geçmiş değil mi? Kendinden-içinden saydığın nice kişi ve firmalar, ülkesi-milleti ve dini aleyhinde faaliyette bulunmuyor mu?

Kısacası, olabildiğinde/elimizden geldiğince dikkat etmeye, hassasiyet göstermeye çalışacağız. Vüs'atimizin üzerindekilerden de, ümit ederiz ki Mevlamız bizi mes'ul tutmaz.

gayrimüslim, ithal gıda, Herbalife, Network Marketing,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com