Sorular | Soru sor

Şehvetlet bakmada gusül gerekir mi?

mollacamı.com die bir sitede rivayet paylaşmışlar halife ozma karşısıa gelen kişiye şehvetle baktını gusl alp gelmesni solemiş doru bir rivayet mı? şehvetle bakmak guslü bozar mı


Zikri geçen meselenin linkini verebilseydiniz, söz konusu yazıyı okuma imkanımız olurdu. Ancak şu kadarını ifade edelim:

Nâ-mahreme şehvetle bakmak haramdır, günahtır. Rasûlüllah (s.a.v.), gözün şehvetle bakışını göz zinası olarak beyan ederken [Buhari, Sahih, İstizan 12, Kader 9; Müslim, Sahih, Kader 20], nâ-mahrem bir kadına şehvetle bakanın gözüne Cehennem’de kurşun eritilip döküleceğini de bildiriyor. [Serahsî, Mebsut, 10, 153] Fakat bu durum, zahiri fıkıh bakımından cünüp olacak yani gusül gerektirecek bir hal değildir. Cünüplük yalnızca meninin şehvetle vücuttan atılması halinde icap eder. Meni çıkmadığı sürece ne yapılırsa yapılsın, gusül gerekmez, abdest yeterlidir. Böyle bir şeyin dört mezhepte de yeri yoktur.

Şayet Hz. Osman (r.a.) hakikaten öyle söyledi ise, o durum, meselenin incelik, zahitlik yönüdür, takva cihetidir. Şeriatın bâtını ile alakalıdır, zahiri fıkıh bakımından değildir. Yapılırsa güzel olur, demektir. Takva ile fetvayı karıştırmamak lazım.

haram, günah, şehvetle bakma, göz zinası, gusül gerekmez, nâ-mahrem bir kadına şehvetle bakanın gözüne Cehennem’de kurşun eritilip döküleceği,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com