Sorular | Soru sor

Hz. Mehdî aleyhirrahmeti verridvân ve elindeki nişan

Aşağıdaki rivayet doğru mu?
Nebi olarak gelen peygamberlerin nübüvvet mührü ve Mehdi deki işaret peygamber efendimizin kürek kemikleri arasında bıldırcın yumurtası kadar olan bir yumru idi.
buna nübüvvet mührü denmiştir. Allah tarafından verilen bir işarettir.El müstedrek tarafından Vehb B. Münebbih (Ra. ) dan söyle nakledilmiştir:\” Allah hiçbir peygamber göndermemiştir ki onun Sağ elinde peygamberlik beni (Şamet ün nübüvve) olmamış olsun Ancak bizim peygamberimiz istisnayı teşkil etmiştir. onun peygamberlik beni Sağ elinde değil kürek kemikleri arasındadır.\” Mehdi aleyhisselamda ;Peygamberler\'in alameti vardır. (Kıyamet Alametleri, s. 165/Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 23)Mehdi aleyhisselam da ise NEBİ işareti olarak sağ elinde cok değişik görünümde nebilerden ziyade görülmemiş bir ben olacaktır. mehdiyi gördüğünüzde sağ eline bakınız orada dikkat ceken bir alamet vardır. bunun adı: \”şamet ün nübüvve\” dir. bu benin özelliği ten rengi farkından oluşan ben gibi değildir vücütta cıkan et beni gibi de değildir. dokunduğunuzda bu beni hissedersiniz. küçük bir nişandır Allah tarafından. mehdi cıktığında Şağ eline bakını



Kaynak olarak adını verdiğiniz eser sağlamdır. Müellifi: Medineli Allâme Muhammed b. Rasul el-Hüseyin el-Berzencî rahmetullahi aleyh’dir. Ehl-i Sünnet’den mutemet bir zattır. Bunda kuşkunuz olmasın. Ancak bizim bunu tahkik imkanımız da söz konusu işareti tesbit gibi bir şansımız da yok. Şu kadarını söyleyebiliriz:

Bunda şaşılacak bir hal olmasa gerek. Nitekim Ebu’d-Derdâ’nın (r.a.) rivayetinde Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Muhakkak âlimler, peygamberlerin varisleridir...” [İbn Mace, Sünen, Mukaddime, Bâb: 17, Hadis no: 223]

Keza, “Ulemâu ümmetî ke-enbiyâi Benî İsrâîl”, yani ümmetimin (hakiki) âlimleri, (varislerim olan ulema), Benî İsrail’in peygamberleri gibidir, buyurmuşlardır.

Varis, ise bildiğiniz üzere mûrisinin (mirası bırakanın) her şeyine, yani bütün mirasına sahip olur.

Dolayısiyle diğer peygamberlerde (aleyhimüsselâm) bulunan her şeyin, bu ümmetin büyüklerinden ve Allah Rasûlü’nün (s.a.v.) varisi bulunan Hz. Mehdî’de (aleyhirrahmeti verrıdvân) de olmasından daha tabii ne olabilir? Bunda tereddüt edilecek bir şey yoktur.

ulema, peygamberler, ben, Hz. Mehdî aleyhirrahmeti verridvân, nübüvvet mührü, peygamber efendimizin kürek kemikleri arasında, bıldırcın yumurtası kadar, bir yumru, ten rengi, Şamet ün nübüvve, Beni israil, Ehl-/i Sünnet,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com