Sorular | Soru sor

İşsizlik maaşı

slm alykm hocam ben yurt disinda yasiyorum ve su anda issizim devletten issizlik maasi aliyorum ve Turkiye`ye yazin tatile gidiyorum. devlete tatile gittigim sureleri bildirisem maasimi o sure zarfi icinde bana odeme yapmiyor ve buradan maasimin kesilmemesi icin ben Turkiye`ye gittigim zaman benim yerime isci bulma kurumuna evraklarimi gonderecek birini ayarlasam ve maasim benim tatil surecimdede devam etse oradan kazandigim paranin hukmu nedir helalmi yoksa harammidir? tesekkurler.


Ve aleyküm selam.

Kanun ve nizamına/hukukuna tabi olduğunuz devletin o hususta belirlemiş olduğu işsizlik maaşı alma şartlarına uymak gerekir.

Eğer devletin belirlemiş olduğu işsizlik maaşı alma şartları buna müsade etmiyor, yani tatilde olduğunuz süre zarfında ödeme yapmıyorsa, bir takım hileli yollarla bunu almanız helal olmaz.

Yaşadığınız ülkenin hukuk sistemine, altına imza attığınız antlaşma şartlarına uymanız icap eder. Aksi takdirde tahsil edeceğiniz para caiz değildir.

Kul hukukundan hassasiyetle kaçınmak lazım. Özellikle de gayrimislimlerin haklarından son derece içtinap ediniz! Zira ödenmesi çok zordur; onlara sevabınızdan da veremeyeceğiz için, azaplarından yüklenmeniz gerekecektir.

tahsil, Türkiye, şartlar, hile, kul hukuku, gayrimüslim, devlet, işsizlik maaşı, yurt disinda yasiyorum, tatil, helal olmaz,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com