Sorular | Soru sor

Tv dizileri-filmleri-oyuncuları

Selamun aleyküm , benim sorum şu : televizyon dizilerinde filmlerinde oynayan oyuncuların yaptığı iş ne kadar islama uyuyor , kazandıkları paralar haram oluyor mu ?


Ve aleyküm selam.

Bunun nesini soruyorsun ki? Hangi diziyi-filmi kastediyorsan; bakacak, görecek, araştırıp inceleyeceksin, mukaddes terazinle tartacaksın! İslâm belli, kıstasları-kriterleri belli. Kutsalına uyuyor mu uymuyor mu, ölçeceksin! Ayrıca tarihî gerçekleri mi dile getiriyor, yoksa kendi tarihi-kültürel değerlerini çarpıtıyor istismar mı ediyor? Bunları da gözardı etmeyeceksin!

Eğer dizide-filmde dine bir aykırılık yok ve aksine dinî-millî-tarihî-kültürel açılardan topluma bir hizmet bahis mevzuu ise, yapımcıların kazandıkları, oyuncuların aldıkları para niçin helâl olmasın? Aksi halde de, hangi işi yaparsın yap, hangi mesleği icra edersen et, zaten helal olmaz.

Mevzu ile ilgili detaylı bilgi için bkz. http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-248.html


Tv dizileri-filmleri-oyuncuları, oynayan oyuncuların yaptığı iş ne kadar islama uyuyor, bakacak, görecek, araştırıp inceleyeceksin, mukaddes terazinle tartacaksın, İslâm belli, kıstasları-kriterleri belli, Kutsalına uyuyor mu uymuyor mu ölçeceksin,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com