Sorular | Soru sor

Buradan bu son sorum olsun

Abdülkadir Geylani Hzlerinin estağfirullah elhamdülilllah, estağfirullah elhamdülilllah, estağfirullah elhamdülilllah diye bir virdi var bu iki kelime birleşik tekrar ediliyor. Bunu günde beşyüze kadar okumak istiyorum. Bunu okumaya başlamadan önce ne yapmalıyım, euzü besmele mi çekip hemen estağfirullah elhamdülilllah diye başlamalıyım yoksa direk hiçbir demeden niyet de etmeden başlayabilir miyim? İyi akşamlar.

Sonlandırmasan hatırımız kalırdı!

Sorularınızı sonlandırmanız isabetli olmuş. Mesajlarınız zaten muhteviyatı itibariyle hayli sıkıntılı, öğrenmek maksadından ziyade kafanızdaki doğrular istikametinde cevaplar alma ve onlara göre hata tesbiti gayretkeşliğine matuf idi.

Nitekim bir önceki sorunuzda da bu gayeyle, verdiğimiz cevaplar arasından bir takım cımbızlamalar yapıp kendinize göre tenakuzlar yakalama çabası hakimdi… Bu nevi sorudan da, bu sorulara verilecek cevaplardan da kimseye bir fayda gelmez. Zaman israfından başka bir sonuç vermez! Çünkü yapılan iş “cidâl”e girer, cidâlse dinimizce makbul değil mezmûmdur.

Bizim burada yapmaya çalıştığımız, sırf Allah rızası için Müslümanların sıkıntılarını gidermede bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışmak… Yoksa bilmem ne yarışı değil!

***

Son olduğunu söylediğiniz sorunuza gelince…

Bunun usûlü ve adedi için ya okuduğunuz yere bakmalısınız ya da kimden duydunuzsa ona sormalısınız. Keyfe göre “vird” okunmaz. Genelde kafana göre ilaç kullanılmadığı gibi… Neden, çünkü vücuda gereken dozajı ayarlayamazsın, fayda yerine zarar görebilirsin veya en azından gereği gibi yararlanamazsın da ondan…

Beden için durum böyle olduğu gibi, ruhumuz için de aynı usûl bahis mevzuudur. Bununla beraber şu kadarını bilmeniz/bilmemiz lazım; en azından vird’in sahibi olan zata Abdülkadir Geylani (k.s.) hazretlerine 1 Fâtiha 3 İhlâs-ı şerif okuyup mübarek ruhlarına hediye ettikten sonra Besmele ile başlamak muvafık olur. Aksi uygun olmaz, yapılırsa da faydası o nisbette az olur.

Selametle…


ilaç, hediye, zarar, fayda, Abdülkadir Geylani, vird, estağfirullah, elhamdülilllah, cımbız, cidâl, mezmûm,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com