Sorular | Soru sor

Safın tekiyim

Selam hocam..Ben 19 yaşında bir gencim aptal olduğumu düşünüyorum.öyleyimde zaten..Çalışırken aptallık ediyorum düşünmeden iş yapıyorum..Yanlış yapıyorum..Annemde de var bu özellik bu Yaratılış'dan mı geliyor? ..Ben böyle olmak istemedim ki..Dinimide yaşayamadım aptallığımdan kendimi bile savunmuyorum kimse ile konuşmuyorum muhatap olmuyorum kalabalıktan hep uzaktayım..Sadece işimi yaptıgım zaman insanlar beni kullanıyor ağzımı açıp birşey demiyorum diyemiyorum..Ne önerirsiniz..? herşeyden uzak kalmak istiyorum Kur'an dışında dağda yaşamak istedim tek başıma..insanlardan uzak..Hayata küstüm özgüvenim -lerde artık kafamı toparlamıyorum ailem bile bana güvenmiyor destek olmuyor

Ve aleyke.

Hemen belirteyim; saf olduğuna inanmakta zorlandım. Hatta saftan da öte “aptal” olduğumu düşünüyorum, demişsin ama, anlattığın denli saf olan bir insanın, yukardaki üslupla kendini ifade edebilmesi kanaatimce hayli zor.

Ayrıca annenin de aynı durumda olduğunu ifade etmişsin. Demek ki annenden sana tevarüs etmiş. Mümkündür, olabilir. Nitekim Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), “Çocuklarınızı ahmak kadınların sütüyle emzirtmeyin, çünkü süt tesir eder” buyurmuşlardır.

Aslında saf’lık çok da yerilecek/kötülenecek bir huy değildir. Ama aşırı olmamak kaydıyla… Her şeyin mutedili/orta yollu olanı makbuldür malum. Saflığın da…

Mevcut sıkıntının tıbben bir çaresi varsa, araştırıp tedavi olmaya bak. Madem dinî ve dünyevî hayatını olumsuz yönde etkiliyorsa mevcut halin, mutlaka kurtulmaya çalış. Yoksa da bulunduğun hal üzere neyi ne kadar yapabiliyorsan elinden geldiğince iyi yapmaya gayret et. Cenab-ı Hak hiç kimseden vüs’atinin (maddi-manevi, bedeni-ruhi gücünün) üstünde bir şey istemez. Sadece yapabilecekleriyle yükümlü ve sorumlu tutar.

Hayata küsmene, insanlardan ve her şeyden uzaklaşmana gerek yok. Ayrıca bunun bir faydası da olmaz. Dağ başına çıkıp münzevi bir hayat yaşamayı düşünmek de tabii ki bir tercih meselesidir. Ancak toplum içinde bulunup sıkıntılara göğüs gererek insanlara faydalı olmaya çalışmak daha iyi, daha güzel, daha üstündür. Yapabiliyorsan bunu yapmaya çaba göster.

Ailenle iyi geçinmeye çalış. Desteklerine ihtiyacın olduğunu hatırlat. Niçin yardımcı olmadıklarını araştır, öğren ve durumu düzeltmek için ne gerekiyorsa o yönde hareket et. Dualarında Allah’a (c.c.) iltica et, ihtiyacın olan hususları ondan iste ve ona tevekkül et. İnşaallah her şey yoluna girer, kendini toparlayıp kulluğunu da gereği gibi yapar/yapabilirsin.

Rabbim cümlemize ve bilcümle Muhammed ümmetine sağlık-afiyet, huzur-sükûn ve iki cihanda saadetler ihsan eylesin.

destek, hayat, saf, yaratılış, kalabalık, aptal, çalışırken, düşünmeden, iş yapıyorum, küstüm, güvenmiyor,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com