cennet ırmağı emeğine sağlık sorular için çok tekkürler
aşağıdaki sorularda takıldım ban ayrdımcı olabilirmisin

21- iş sözleşmesinin tarafları anlaşarak toplu iş sözleşmesiyle deneme süresini en çok kaç aya kadar uzatabilirler?
3 ay
(normalde 2 ay toplu iş sözleşmelerinde 4 ay)

26- işçinin yaptığı işin miktarına bağlı maktu veya yüzde olarak ödenen ücret sistemine ne ad verilir?
komisyon ücret
(yüzde üzretle komisyon ücreti hep karıştırıyorum bir örnek verirmisin)

38- umumi hıfzıssıhha kanununa göre iş kanununun uygulama alanı dışında kalan işlerde çocuk iş gücü için çalıştırma yaşı en az kaçtır?
12
(14 yaşını tamamlamamış işçiye çocuk işçi deniyordu ama yanlışmı biliyorum)

43- çocuk işçilerin korunmasına yönelik en kapsamlı düzenlemeler kanunlardan hangisine yer almaktadır?
iş kanunu
(umumihıfsıye kanunu)
91- sigortalıya verilen geçici iş göremezlik ödenekleri hangi borç sebebiyle haczedilebilir?
nafaka borcu
(maaşın tamamı yoksa 1/4 haczedilebilir)

102- 5434 sayılı tc emekli sandığı kanununa göre, fiili ve itibari hizmet süresi toplamı 25 yıl olan iştirakçinin aylık bağlama oranı yüzde kaçtır?
75
(bunu nasıl yorumlayıp cevaplıyoruz)

106- bağ–kur sigortalılarının ödeyeceği primlerden değildir?
geçici iş göremezlik keseneği
(bağkur sigortalıları genel sağlık sigortası bide malulük yaşlılık ölüm primi ödüyorlardı başka varmıydı)

108- en az 15 tam yıl sigorta primi ödemiş bunların bağ–kur sigortalısı erkeklere kısmi yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için bunların kaç yaşını doldurmuş olmaları gerekir?
62
(kadın 58-erkek 60 burda özel bir durum mu var)

bana yardımcı olurmusun 20 haziranda sınavım var lütfen smmm b grubu ara değerlendirmesine giricem kendmi ölçmek için bütün iş hukuku sorularını çalışıyorum lütfen biliyorsan bana yardımcı ol teşekkürler.