« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Esmaların tecellisi nasıl olur?  (Okunma Sayısı 911 defa)
YENİCE
Aktif
**

Puan Etiketi: 4

« : Temmuz 25, 2008, 18:39:48 »

İnsana tecelli eden esmaların açığa çıkabilmesi ne yolla olur? Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek kardeşlerimizin yardımlarını bekliyorum.Şimdiden aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. Gülümseme

BEDENDE BAŞ NASILSA İMANDA SABIRDA ÖYLEDİR.NASILKİ BAŞSIZ BEDEN OLMAZSA SABIRSIZDA İMAN OLMAZ.
köle
Okur
**

Puan Etiketi: -6

« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2008, 19:07:14 »

gerçekten çok ilginç bir konuya değinmişsiniz,bende çok merak ettim:obilen kardeşlerimiz varsa cevaplasın bekliyoruz Ney Ney
farukaktaş
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: 387

« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2008, 23:45:55 »

Bilmiyoruz kardeşim. Siz biliyorsanız buyrun cevabı sizden bekliyoruz.

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.
YENİCE
Aktif
**

« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2008, 00:07:34 »

Malesef tam bilmediğim için ben de merak ediyorum. Gülümseme

BEDENDE BAŞ NASILSA İMANDA SABIRDA ÖYLEDİR.NASILKİ BAŞSIZ BEDEN OLMAZSA SABIRSIZDA İMAN OLMAZ.
Yusuf Furkan
Girişken

Puan Etiketi: 66

« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2008, 04:24:39 »

soruyu biraz daha acarmisiniz?
hiradan bakış
Aktif
**

Puan Etiketi: 1

SELAM

« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2008, 15:46:07 »

insanda her an ilim  irade ve kudret esma tecellileri açığa çıkmaktadır. Gülümseme

<..DEĞER  YARGILARIN,ŞARTLANMALARDAN OLUŞMUŞSA,ÇEVRENİN ROBOTUSUN....!>

<OBJEKTİF BAKMADIKÇA,GERÇEĞİ GÖREMEZSİN;ŞARTLANMALARDAN ARINMADIKÇA OBJEKTİF BAKAMAZSIN>

<HAK,KIN HAKKINI,BÜRÜNDÜĞÜ SURETE GÖRE VERMELİSİN>
hiradan bakış
Aktif
**

Puan Etiketi: 1

SELAM

« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2008, 16:13:58 »

Mahşerin üç atlısı!

“Sırat”ı bu üç ayakla geçmeğe çalışıyoruz; yanı sıra bazı yardımcı kuvvelerle...

İlim, İrade ve kudret!

“Alîm”, “Mürîd” ve “Kâdir”!

Beynimizden açığa çıkan her şey, bu üçlünün sırasıyla özelliklerini kullanmasıyla açığa çıkıyor!

İlim ismiyle anlatılmış olan, beynin veri tabanı...

İrade diye vasıflandırılmış olan, kişideki uygulama yeteneği, azmi...

Ve o irade edileni kuvveden fiile dönüştürecek olan enerji, kudret!..

Yaşamımızın her anında bu üçlünün çalışması söz konusu...

Esasen, her birimizin varlığında mevcut olan bu üçlü, evrendeki tüm canlı birimlerde de aynı şekilde işlev görmekte!

Çünkü, evrendeki her şeyin ve hepimizin var edeni, “ALLAH ismiyle işaret edilen”, “ALİM” isminin işaret ettiği “ilmi” ile, kendindeki sayısız özellikleri bilen; aynı zamanda “MÜRÎD” olduğu için, kendisindeki bu sınırsız özellikleri seyretmeyi “irade” eden ve “KADİR” isminin işaret ettiği biçimde “kudretiyle” bu kendisindeki manâları seyredendir...

Dünyamızda, bu özelliklerin birimsel suretlerde zahire çıkışında da bu sistem ve düzen hakimdir...

Her birimin beyninde, veya daha doğrusu birimsel hafızasında, o ana kadarki tüm girdilerin senteziyle oluşmuş, bir nihai bilinci vardır. İnsanda da, görünmez canlılarda da, hayvanlarda da hep bu böyledir!. Bu, onlardaki “İLİM” açığa çıkışıdır.

Bu birimsel veri tabanının, doğal olarak, kendindekini açığa çıkarma olgusu vardır ki, veri tabanı işlevi sonucudur bu da!. Buna “İRADE etme, isteme” denir... Bu da otomatik oluşur beyinde; kısaca “aklımıza gelen” deriz fark ettiğimiz kadarına.

Nihayet irade etme, isteme kuvvetine göre, gerekli bir ölçüyü aşması halinde o fikrin kuvveden fiile dönüşü başlar... Ki bu da “KUDRET” denilen enerji potansiyeliyle ve ölçüsü kadarıyla oluşur.

Bu üçlü sistem olarak anlattığım ilim – irade – kudret cereyanı beyinde aynı anda oluşur ve her an tekrar eder...

“O her an yeni bir ŞANDADIR”...

“O”, Uzaydaki değil, Hakikatindekidir!... Ve dahi, evrensel yapının küllü, yani “tümel tek”tir!

İlim – irade – kudret ilişkisinin milyarlarca işlemi vardır her an beyinde; bunlardan yalnızca birkaçı bilincimizde açığa çıkandır.

Aslında, “aklına gelen” açığa çıkmış demektir; dile veya ele getirmesen de ve bu geri dönüşle beyinde veri tabanını yeniden etkileyerek başka bir gelişmeyi doğurur!.

Kesindir; değişmezdir bu sistem.

Bu yüzden Bakara Suresi 284'te:

“....Aklınızdan geçeni (nefislerinizdekini) açığa çıkarsanız da içinizde de kalsa siz sonuçlarını (yuhasibkum) Bi-hillah (varlığınızdaki ilahi kuvvelerin oluşumu sonucu) yaşayacaksınız!”

denmektedir.

A.bakiden alıntıdır

<..DEĞER  YARGILARIN,ŞARTLANMALARDAN OLUŞMUŞSA,ÇEVRENİN ROBOTUSUN....!>

<OBJEKTİF BAKMADIKÇA,GERÇEĞİ GÖREMEZSİN;ŞARTLANMALARDAN ARINMADIKÇA OBJEKTİF BAKAMAZSIN>

<HAK,KIN HAKKINI,BÜRÜNDÜĞÜ SURETE GÖRE VERMELİSİN>
YENİCE
Aktif
**

« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2008, 01:29:56 »

Arkadaşlar cevaplar için Allah razı olsun ama bu cevaplar beni tam tatmin etmedi.Acaba esmaların tecellilerini görmek ve anlamak için gereken marifete kişi nasıl ulaşır

YENİCE
Aktif
**

« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2008, 01:30:57 »

Yani aciz olan insan bu görüşe ulaşmak için sizce ne yapmalı?

Casper
Aktif
**

Puan Etiketi: 14

« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2008, 12:22:05 »

Kardesimiz guzel bir konuya deginmis, Allah razi olsun boyle bir konu actigi icin

gecenlerde bizde bu konu uzerinde sohbetimiz olmustu
acep nasil ogrenebiliriz diye birbirimize sorduk....
fakat burada verilen cevaplar alindi

insaAllah kesin bir cevap alirsiniz YENICE kardesime

baki muhabbetle...

Eger dünyada saadet istersen, mevlayi zikr et, ahirette saadet istersen, yine mevlayi zikret!
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar