« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: DERDİ AŞK OLANIN DERMANI DA AŞKTIR  (Okunma Sayısı 219 defa)
hicran
Aktif
**

Puan Etiketi: 8

söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil

« : Temmuz 07, 2008, 15:27:54 »

AŞK;Nokta kadar ufak,ünlem kadar anlamlı ve soru işareti kadar karmaşık.Telaffuzda küçük olmasına rağmen kocaman gedik açan,iki şeyi aynı anda yaşatan hem lezzet hem de elem sunan.
     Önemli olan fani AŞKın açtığı gediklerde yok olmayıp baki AŞKı satın almaktır.Elem dalgalarıyla lezzet kıyılarına varmaktır.Diğer bir ifadeyle hoştur bana senden gelen diyebilmektir AŞK.Aslında AŞK anlatmak değil yaşamaktır.Derdi AŞK olanın dermanı da AŞKtır tıpkı derviş gibi.

Dervişin biri bir gün dergaha girmek için mürşidin önüne diz çöker.Mürşidin tek sözü şu manidar cümleler olmuştur:Evladım hiç AŞIK oldun mu?Eğer olmadıysan git AŞIK ol ve öyle gel zira baki AŞKı bulman için fani AŞKı tatman lazım...

Ve AŞK bir bedende iki ruhu taşımayı bilmektir HZ MEVLANANIN anlatımıyla maşuk gibi.Yarinin kapısını çaldığında yari kim o? dedi.Maşuk ben deyince
   -Senin içeri girme zamanın gelmedi ham olanı ayrılık ateşinden başka ne pişirir?dedi.
    O zavallı sevgilisinin kapısından döndü ve bir sene yarinden ayrı kaldı.Gönlü sevgi ile yanıp tutuşan aşık artık pişkinleşmişti.Tekrar yarinin kapısına geldi ve edeple tokmağa vurdu.Sevdiği içerden:Kim o deyince maşuk bu kez:
     -Ey gönlümü çalan!...Kapıdaki de sensin!..dedi   

Evet gerçekten de AŞK söylenişi kadar kolay değil ancak serap kadar uzak da değil.
     Baki AŞK ı yaşamak isteyen aramış arayanda zaten bulmuş.Fazla söze ne hacet...

Rabbim, Rabbim, bu işin, bildim neymiş türkçesi;
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi...
zeynep88
Firtina

Puan Etiketi: 111

Life... Has betrayed me once again....

« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2008, 15:29:39 »

çok güzeldi emeklerinize sağlık  ....

... Sabret gönül sabret sakın isyan etme ...
Asude
Poyraz

Puan Etiketi: 122

Allah Bes Baki Heves...

« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2008, 17:06:19 »

AŞK.Aslında AŞK anlatmak değil yaşamaktır.

Katılıyorum bu söze...

Baki muhabbetle efenim  güzel bir paylaşımdı tşk...

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar