« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: tv de durum nedir?  (Okunma Sayısı 988 defa)
aladin
Katılımcı

Puan Etiketi: 25

« : Haziran 28, 2008, 22:43:33 »

biliyoruzki kadina bakmak haram , acaba tv de haberleri izlerken veya diger programlari izlerken durum nedir?...

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.
YENİCE
Katılımcı

Puan Etiketi: -6

« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2008, 23:33:13 »

Zaten Kuran'da haramın geneli için taviz verilmeden emir verilmemiş midir?Bu arada ben birde şunu merak ediyorum: acaba nefsi arınmış rızaya ulaşmış kişilere karşı cinse bakma hususunda taviz var mıdır? En azından irşad ile vazifeli olanlar için.Bunu sormamın nedeni Kuran'da yada hadislerde bu konuyla ilgili okuyup da anlamadığım noktalar var mı? Bunun için merak ediyorum.

BEDENDE BAŞ NASILSA İMANDA SABIRDA ÖYLEDİR.NASILKİ BAŞSIZ BEDEN OLMAZSA SABIRSIZDA İMAN OLMAZ.
alifakir
Acemi
*

Puan Etiketi: 10

« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2008, 08:40:41 »

guzel bir soru
YENİCE
Katılımcı

Puan Etiketi: -6

« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2008, 20:04:07 »

Ya arkadaşlar özellikle tasavvuf ehli kardeşlerimiz bu konu içinde benim bu sayfada sorduğum soruya bir cevap rica ediyorum.Bu gerçekten benim çok kafama takılan bir konu...

BEDENDE BAŞ NASILSA İMANDA SABIRDA ÖYLEDİR.NASILKİ BAŞSIZ BEDEN OLMAZSA SABIRSIZDA İMAN OLMAZ.
köle
Okur
**

Puan Etiketi: -8

« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2008, 23:47:46 »

kardeşler;kadının erkeğe erkeğin kadına bakması haram,ozaman tv başlı başına bi haram makinesi oluyo değilmi,haberleri gazetedende öğrene biliriz yada radyodan...hiç birşey tv izlemeye bahane değildir sadece şeytanın oyun larından biridir.SELAMETLE
farukaktaş
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: 235

« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2008, 23:58:25 »

kardeşler;kadının erkeğe erkeğin kadına bakması haram,ozaman tv başlı başına bi haram makinesi oluyo değilmi,haberleri gazetedende öğrene biliriz yada radyodan...hiç birşey tv izlemeye bahane değildir sadece şeytanın oyun larından biridir.SELAMETLE

Bu kadar mı? Sizlerden daha ayrıntılı cevaplar beklerdik...   Göz kırpan 

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
hicran
Aktif
**

Puan Etiketi: 8

söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil

« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2008, 21:20:20 »

evet kadına bakmak haramdır ancak yansıma buzlu cam gibi birebir kadının aynını göstermeyen bir maddeden bakmanın direkt haram olmadığını alimlerimiz söylemiştir.ancak sadece haberlerle kalınmayıp insanın maneviyatını alt üst eden beyne zarar veren ailedeki muhabbete balta vuran bu aletten ne kadar uzak dursak o kadar faydalıdır diye düşünüyorum.VESSELAM

Rabbim, Rabbim, bu işin, bildim neymiş türkçesi;
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi...
köle
Okur
**

« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2008, 19:59:41 »

syın hcam;ben grüşümü bildrmişim siz ise dalgayla cvp veriyosunuz,eger yanlış yazmışsam güzelce açıklayınki bizde öğrenelim,mümin müminin ayıbını örter sizin gibi alaycı cevplar vermez ve bildiğinide anlatır değilmi ama...
farukaktaş
Moderator
Poyraz

« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2008, 20:28:30 »

syın hcam;ben grüşümü bildrmişim siz ise dalgayla cvp veriyosunuz,eger yanlış yazmışsam güzelce açıklayınki bizde öğrenelim,mümin müminin ayıbını örter sizin gibi alaycı cevplar vermez ve bildiğinide anlatır değilmi ama...

Merak etme, gereken cevabı yakın zamanda vereceğiz inş.

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.

köle
Okur
**

« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2008, 20:56:34 »

siz çok kibirlisinz ama kibir şeytandandır syın hcm....
farukaktaş
Moderator
Poyraz

« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2008, 06:21:09 »

Bu acılı günün ertesinde bu tür konulara değinmek istemezken birileri bu yazıyı yazmam için adeta ısrar ettiler. "tv'de durum nedir?" sorusuna soruyla cevap verenler bu sorularına bizlerden bir cevap gelmesi için beklediler. Neden? Çünkü biz sorularına cevap yazdıktan sonra cevaba itiraz edecekler ardından kendi sorularını kendileri yanıtlayarak bizim "hiçbir şey" bilmediğimizi söyleyeceklerdi. "YENİCE" nick'li bir üyemizin "YOLDAŞ09" yani "erkan0933" nickli üyeye göndermiş olduğu bir özel mesaj aynen şöyle:

"k*** demi bizden söyleyin bana da puan atsın, hergün faruk ve reise ceza puanı verin .Soru cevap bölümüne konu açtım, bu konu hakkında bilgi edinip kendinizi gösterin, aslında bu benim bildiğim bir konu ama sırf sizin için açtım ki herkes herşeyi anlasın."

Hakikaten merak ediyorum, herkes neyi anlayacak? Bizim hiçbir şey bilmediğimizi, sizin çok şey bildiğinizi mi?

Durup durup "kibir"den bahsediyorlar. Bir cevap hakkında birkaç kişi ile istişare etmeden, gerekli tüm kaynakları detayları ile belirtmeden cevap yazmamak için çabalarken kibirli oluyorum da yukarıdaki mesajın sahibi sayın YENİCE mesajında belirttikleri ile kibirli olmuyor mu?

En basit bir mesele için dahi kitap kurcalamayı öğrendim ben. Nitekim diğer arkadaşlarım da aynı şeyi yapıyor, yapmalıyız. Bir kardeşimizi tembellikten dolayı kitap karıştırmayıp yanlış yönlendirdiğimizde bunun vebalini ödeyemeyiz.

YENİCE nick'li üye, bir yakını (köle nick'li üye) ve YOLDAŞ09 nick'li üye ile birlikte "Soru ve Cevaplar" kategorisine hakim olma peşindeler. Site içerisindeki tüm çalışmaları bu yönde. Forumdaki faaliyetleri ile kalmayıp üyelerimize (özellikle bayan üyelerimize) attıkları özel mesajlar da bunu destekler yönde. Özel mesajların takip edildiğinin farkına varan YOLDAŞ09, YENİCE'nin yukarıdaki mesajına karşılık veriyor:

"..yanlış anlama bir kardeş olarak sizle aynı doğrultuda hareket etmek ve fikir paylaşımı için sizle birlikte hareket etmek için msn istedim..."

Ivır-zıvır dediğimiz "takdir ve ceza puanı" meselesini neden bu kadar önemsediklerini şimdi daha iyi anlıyoruz.

Her defasında birinin ayıbını ortaya çıkarmanın hoş olmadığını belirtiyoruz; ama "Soru-cevap" kategorisini alt-üst etmek hiç kimsenin hakkı değil. Oyuna gelmemek için üyelerimizin bu kimseleri bilmeleri gerekiyor.

Söyler misiniz, Soru-Cevap kategorisini bu arkadaşların neyine teslim edeyim? Yüzsüzlüklerine ya da cahilliklerine mi? Ya da bu acı günün ertesinde bu yazıyı yazmaya zorlayan vicdansızlıklarına mı?

hak yolcusu
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 285

« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2008, 17:04:14 »

Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış aman YA RABBİM ne dolaplar dönüyor hayretle azım açık olanları okuyorum.
meyer zamanımızı ve enerjimizi ne kadar boş şeylere harcamışız
RABBİM hepimize akıl fikir versin..

Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir,
Emin ol onu En çulpa herifler de becerir,
İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir,
Ama  haydi yap desen
Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
aladin
Katılımcı

Puan Etiketi: 25

« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2008, 19:01:29 »

Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış aman YA RABBİM ne dolaplar dönüyor hayretle azım açık olanları okuyorum.
meyer zamanımızı ve enerjimizi ne kadar boş şeylere harcamışız
RABBİM hepimize akıl fikir versin..

ne dolaplar dönüyormus, biz ne ögrenmek istedik neler ögreniyoruz... Şaşırmış

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.
farukaktaş
Moderator
Poyraz

« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2008, 19:44:26 »

Soruya o kadar yorum yazıldı; ama halen tam olarak cevabı yazma fırsatı bulamadık. Cevap için yeterli vaktimiz olmadığı için böyle oldu, inşaallah kısa süre içerisinde cevaplanmayan diğer sorularla beraber bu soruya da cevap yazmaya çalışacağız.

Yusuf Furkan
Aktif
**

Puan Etiketi: 19

« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2008, 20:04:38 »

Tv bakmakda ayni sekilde caiz degildir.
Tv, sokak ve carsi ile kiyas bile olunmaz. Sokagi haramdan temizlemek, acik saciklardan temizlemek mumkun degildir. Ama evimize televizyonu bir suru para odeyerek kendimiz koyuyoruz.
Ha haram olan kimselerle oturmussun ha televizyon bakmissin aynidir.
Zaten televizyonun o kadar cok zarari varki, en iyisi onu evimize hic koymamak.
Simdi diyeceksinizki hicmi faydasi yok? Haberleri falan ogreniyoruz. Dinimizde Kotulukleri def etmek,iyilikleri menfaatleri elde etmekden daha hayirlidir diye bir kural var.
Yani Tvdeki zararlardan korunmak, tvdeki faydalari elde etmekden daha hayirlidir.
Hem haberleri, faideli seyleri ogrenebilecegimiz baska yollarda var.`
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar