« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Usta, bir eş çeker misin müslüman olsun!...  (Okunma Sayısı 2022 defa)
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

Puan Etiketi: 0

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« : Haziran 23, 2008, 13:21:44 »

Usta, bir eş çeker misin müslüman olsun!

Bismillah, es-salâtu ve's-selâmu alâ Rasulillâh
Ne zamandır yazmayı düşündüğüm ama bir türlü fırsat bulamadığım bir konu üzerinde durmak istiyorum. Zamanında yapmış olduğum bir araştırma, onun sonuçları ve birkaç gün içinde gördüklerim yazacaklarıma kaynak oluşturan temel faktörlerdir. Yazının amacı birilerini kınamak, kötülemek, aşağılamak veya haklarında su-i zann etmek değildir. Kalbleri ve kalbte olanları en iyi bilen Allah'tır.

Sesli düşündüğümü farzedin veya da sizinle bir halka içinde istişare ettiğimizi varsayın. Herkes az çok bu durumdan muzdarip veya herkes bu durum hakkında birkaç kelam edebilir diye düşünüyorum ve başlıyorum içimi dökmeye. Hiç duydunuz mu bilmiyorum "islami evlilik sitesi" kavramını, duymadıysanız burada duymuş ve hakkında bilgi edinmiş olacaksınız evet zamanında bu sosyal vakıa hakkında araştırma yapmıştım, bildiğim kadarıyla sosyal olaylar tek sebebe indirgenemez zaten biz de burda onların neden, nasıl, kim tarafından, ne zaman ortaya çıktığını ortaya serecek değiliz bu ayrı bir araştırma konusu lakin gözümüzü, kulağımızı kapatsak da bazı gerçeklerden kaçamıyoruz. Bu gerçek hakkında yaptığım araştırmada "islami evlilik siteleri sizce nedir?" sorusunu esas almıştım, sorduğum kesim, kavramla paralellik arzeden bir kesim olduğu için cevaplar benim için çok önemli idi çünkü bu tip ortamlara girenler de aynı tip düşünce insanlarıydı, her ne kadar karakter ve kişilik farklılıkları olsa da. Araştırma sonucu elde ettiğim bilgi şunu gösteriyordu:

"Soru muhataplarının hemen hemen hepsi bu tip bir olaya karşı olumsuz tavır içinde ve hemen hemen hepsi mezkur ortamda başlayan, gelişen ve nihayete eren evliliklerin mutlu, huzurlu, sağlam bir aile yapısını oluşturamayacağı kanısında. Saçma, gereksiz, anlamsız, faydasız gibi cevapların verildiği araştırmada burada yer alan insanların kimliksizlik veya şahsiyet çatışması yaşadığını ileri sürenler de oldu."

Buraya kadar herşey iyi güzel lakin benim esas takıldığım nokta ve bu yazıyı yazmamdaki esas gaye şu:

Araştırma sonucu büyük bir oranın bu oluşuma sıcak bakmadığını, tasvip etmediğini anladık fakat birkaç gün içinde yaptığım gözlemde şunu gördüm bu sitelerin sayısı artmış, en önemlisi üye sayılarını görünce küçük dilimi yutacak gibi oldum. Yüzbinlerce kişi evet yanlış okumadınız yüzbinlerce kişi sanki kafama balyoz indi. Ya ben yanlış kişilere danıştım, ya araştırma sonuçlarında bir yanlışlık var ya da soruların muhatapları önce beni sonra kendilerini kandırdılar. Madem bu iş yanlış ve yüzdelik olarak büyük çoğunluk bu işe karşı peki bu "islami evlilik siteleri"ne kimler meylediyor. Bir an aklıma şu geldi hani sigara içenler, sigaranın zararını bilir, ama içmeye devam ederler, hatta paketlerin üstünde öldürücü olduğu yazar ama günden güne aktif içici oranı düşmediği gibi sigara içme yaşını korkunç boyutlara ulaşır. Sanırım aynı durum burda da geçerli birşeyin yanlış olduğunu bilmek ile yanlışı yapmamak arasında dağlar kadar fark var. Hz. Allah c.c bizleri bu yüzden devamlı uyarıyor. Bu olayın boyutlarının gittikçe büyümesinin sebeplerini irdeleyecek değiliz belki başka bir yazıda bunu işlemeye çalışırız lakin ne olursa olsun insanoğlu sözleri ile yaşantısını hemhal kılmalı, sözünü özü ile yoğurmalı.

Hala böyle sitelerde umut arayan, eş arayan kardeşlerimiz varsa acizane tavsiyemiz şudur. Bakınız kardeşim, kimse evleneceği eşin kötü olmasını istemez herkes bir Hz. Yusuf güzelliği, bir Hz. Hatice sadakati, bir Hz. Fatıma hizmeti, bir Hz. Osman edebi, bir Hz Ali vefası bekleyebilir eşinden ama bunu isteyen kişi de bu isteklerine özelliklere uygun hal içerisinde olmalıdır. Nasibin varsa Bağdat'ta da olsan seni bulur, acele işe şeytan karışır, hırsla kalkan (hareket eden) zararla oturur denilir, o halde durumumuzu birkez gözden geçirelim, eş arama kriterlerine baktım da, sizce durumu, hali vakti iyi olan okumuş, dindar, kültürlü biri zaten çevresinde kolayca eş bulmaz mı? O halde biz bu özellikle haiz birini neden sanal bir alemde aramaya çalışıyoruz bir düşünelim inşaallah. Belki sanal yolla evlenenler vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Müslüman şüphe arzeden şeylerden uzak durmalıdır. Mevla hepimize basiret ihsan eylesin aklı ile kalbi hak yolda kullanabilmeyi nasib eylesin. Yazıdan dolayı alınan, kırılan olduysa hakkını helal eylesin...

İlyas Uçar
Kaynak: ilyasucar.com/makale-arastirma-fikriyat

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
kızılelma
Forum Yöneticisi
Girişken

Puan Etiketi: 132

EY İSTANBUL kim seni anlatacak kadar anladı ki ? ?

« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2008, 13:34:40 »

herkes bir Hz. Yusuf güzelliği, bir Hz. Hatice sadakati, bir Hz. Fatıma hizmeti, bir Hz. Osman edebi, bir Hz Ali vefası bekleyebilir

teşekkürler.emeğine sağlık.bu konuda gerçekten herkes muzdarip....
(kurbağanın biri demiş ki:söyleyecek çok şey var ama ağzıma su doluyor.....)

sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2008, 13:38:13 »

Rica ederim ... Gözlerine sağlık kardeşim....

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
Temmuz
Katılımcı

Puan Etiketi: 55

« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2008, 18:16:39 »

Nasibin varsa Bağdat'ta da olsan seni bulur....

emeğine sağlık firdevs kardeşim ...

“Dünün geçti, yarınında belli değil, öyleyse bugününü iyi değerlendir.”(Hz. Ali)
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2008, 18:23:12 »

Rica ederim ... Gözlerine sağlık kardeşim....

zeynep88
Firtina

Puan Etiketi: 168

Life... Has betrayed me once again..

« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2008, 00:53:00 »

YOLDAŞ09
Aktif
**

Puan Etiketi: 1

« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2008, 00:55:20 »

herkes bir Hz. Yusuf güzelliği, bir Hz. Hatice sadakati, bir Hz. Fatıma hizmeti, bir Hz. Osman edebi, bir Hz Ali vefası bekleyebilir

teşekkürler.emeğine sağlık.bu konuda gerçekten herkes muzdarip....
(kurbağanın biri demiş ki:söyleyecek çok şey var ama ağzıma su doluyor.....)

Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2008, 13:02:44 »

Rica ederim...İlginize ben teşekkür ederim...

gülesevdam
Okur
**

Puan Etiketi: 6

« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2008, 14:11:30 »

Düşüncenize katılıyorum gerçekten sanal alemde tanışıp evlenenler varmı 

YaR'dAn YaRadaNa ULaŞMaKtIR AmAcIm..
Evvah
Acemi
*

Puan Etiketi: 8

Ebu Rudeyha - İlyas Uçar

« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2008, 00:11:41 »

Yazımı paylaştığınız için teşekkürler, en azından ismim yazılmış sağolun
leyya
Aktif
**

Puan Etiketi: 372

Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...

« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2008, 02:08:35 »

Bir nesil ki şaha kaldırır devleti...
Bir nesil ki inim inim inletir  milleti...
mansurefe
Girişken

Puan Etiketi: 143

İnnemel eğmelü bin niyet...

« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2008, 03:03:09 »

Düşüncenize katılıyorum gerçekten sanal alemde tanışıp evlenenler varmı 

bildiğim karadı ile sanal alemde tanışıp arkadaş olan aşk(?) yaşayan yada yaşadığını zanneden var ama evleneleri tanımadım...
EfsuN
Firtina

Puan Etiketi: 232

Mutfakta ßiri var!

« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2008, 09:22:25 »

İsLami evLiLik sitesini değiL de;İslami chat siteLerini Çok duyduk..Gerçi hiç ßir fark yok.Aynı zihniyet üzerine KuruLmuş , Kar amaçLı tuzakLar..Karşındaki kişiyi tamamen tanımadan, evLi-ßekar demeden muhaßßet , ardından zina zinciri haLka haLka takıLıp geLiyor.EvLiLik sitesinde evLenen duymadım ama ; ßu tür site yüzünden ßir çok tanıdığım ßoşandı..Raßßim akLımızı,nefsimizi korumamıza yardım etsin inşaALLAH...

TeşekkürLer firdevs..ßu tür yazıLar , göz önünde oLmaLı..ßir musißet yaşamadan ßoLca nasihat aLaLım ..

вυ ∂α gє¢єя уα нû...
ihvan
Kasirga

Puan Etiketi: 200

« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2008, 09:29:51 »

şükür bizim zamanımız da bu tuzaklar yoktu....ama bu tip sitelerde eş arayan varmı ,yokmu..inanın bana saçma geliyo....bir insan evlenecekse ilk önce cevresinden başlar aramaya....pc den arayanlar sonuna katlanır.

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 271

« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2008, 12:14:51 »

Yazımı paylaştığınız için teşekkürler, en azından ismim yazılmış sağolun

Gülümseme

Bu değerli yazıyı bizimle buluşturan Firdevs'e ve paylaşılmasına müsade ettiği için size teşekkür ediyorum.
Konuya olan ilgi ve değerli yorumlar için de üyelerimize teşekkür ederim, ayrıca Göz kırpan

Sitemize hoşgeldiniz Sn Evvah. Daimi olmanız dileğiyle...

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
Evvah
Acemi
*

Puan Etiketi: 8

Ebu Rudeyha - İlyas Uçar

« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2008, 16:34:04 »

ben teşekkür ederim sağolun
Yusuf Furkan
Girişken

Puan Etiketi: 66

« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2008, 13:46:23 »

Sanal alemde tanisip evlenenleri taniyorum. 5 sene sonra ayrildilar.
ravzam
Okur
**

Puan Etiketi: 5

« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2008, 14:07:41 »

çürük temeller üzerİne kurulu bi evlilik olur ve en ufak bi sarsıntıda devrilir.
görücü usulu yada reel hayattn kendı tanıdıgımız
insanlara olan güven duygusunun sanal alemdekı kişiye karşı duyulacağını hiç sanmıyorum.
Rabbim tüme bakar kardeşlerimiz takva ehli
efendimizn ahlakıyla ahlaklanmış eşler nasb eylesin inşALLAH
bol bol hacet namazı kılalım...

...ilahi ente maksudi ve rıdake matlubi...
gözyaşı
Emektar

Puan Etiketi: 392

« Yanıtla #18 : Kasım 01, 2008, 20:21:58 »

çürük temeller üzerİne kurulu bi evlilik olur ve en ufak bi sarsıntıda devrilir.
görücü usulu yada reel hayattn kendı tanıdıgımız
insanlara olan güven duygusunun sanal alemdekı kişiye karşı duyulacağını hiç sanmıyorum.
Rabbim tüme bakar kardeşlerimiz takva ehli
efendimizn ahlakıyla ahlaklanmış eşler nasb eylesin inşALLAH
bol bol hacet namazı kılalım...
Amin....
Firdevs kardeşim yazıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık. Göz kırpan
Evvah kardeşim kaleminize ve emeğinize sağlık. Kanayan bir yaraya  parmak basmışsınız. İnşallah yara daha fazla büyümeden bu yazılar vesilesiyle kapanır.

Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
mansurefe
Girişken

Puan Etiketi: 143

İnnemel eğmelü bin niyet...

« Yanıtla #19 : Kasım 01, 2008, 20:52:02 »

Amin....
Firdevs kardeşim yazıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık. Göz kırpan
Evvah kardeşim kaleminize ve emeğinize sağlık. Kanayan bir yaraya  parmak basmışsınız. İnşallah yara daha fazla büyümeden bu yazılar vesilesiyle kapanır.

inşallah
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar