« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: “Yarın artık bugündür  (Okunma Sayısı 818 defa)
LETAİF
Poyraz

Puan Etiketi: 249

« : Haziran 19, 2008, 03:00:51 »

En güzel yastığın nedir?” diye sorsalardı bana, hiç tereddütsüz “yarın” derdim. Yastık… Başımı usulca bırakıp kendimi unuttuğum yer. Yastık… Gözlerimi kapatıp gövdemi sessizce, dertsizce yarına taşıdığım dem. Yarın… Bugünün telaşlarını savurup fırlattığım loş uçurum. Yarın.. Bugünün ellerinden ellerimi çekip hayatla bağlarımı koparmama bahane eylediğim boşluk.

“Nasılsa yarın var!” deyip de an’ın üzerimizdeki keskin hükmünü törpülüyor değil miyiz? “Yarın yaparım!” deyip de günün içinden duygularımızı, aklımızı, yeteneklerimizi, hasılı varlığımızı çekiyor değil miyiz? Kapatmıyor muyuz gözlerimizi bugünün güneşine, nasılsa yarın güneş yeniden doğacak diye? Kapatmıyor muyuz gönlümüzü bugünün aşkına, önümde çok uzun yıllar var diye? Sevdiklerimizi küstürüyoruz, sevenlerimizi kırıyoruz, umarsız bir maske takıyoruz bugün. Nasılsa yarın telafi ederim diye. Çekmiyor muyuz ellerimizi en ciddi işlerin eteğinden daha zamanı gelmedi diye? Alıp gölgemizi her akşamın hüsranına yatırmıyor muyuz? Sanki hiç yokmuşuz gibi, hiç var olmamışız gibi geçmiyor muyuz günün içinden? Hasretlerimizi, hayallerimizi, ümitlerimizi, beklentilerimizi, özlemlerimizi zamanın kanına katmadan, elimizde meyvesiz kuru tohumlarla kala kalmıyor muyuz?

Yastığımızdır yarın. Alıp başımızı gittiğimiz isimsiz, sınırsız, kuralsız, tanımsız ülkemiz. Aklımızı başımızdan alıp götüren uykumuz. Bugünden kaçışın saydam, sessiz, itirazsız suç ortağı, sırdaşı. Gözümüzü bağlayıp bize habire sayılar saydıran saklambaç arkadaşımız. Sürekli bizi körebe eder yarın. Bizi topal bırakır. Bizi sığlaştırır. Bizi yok sayar. Kendi kıyılarımızdan çeker yüreğimizin inci mercanını. Kentin kuytularında nefesimizi boğuyor, sözümüzü kekeme ediyor.

Yo, yo, suç yarının değil. Yarının ayağımıza gelir gelmez adını “bugün” diye değiştirdiğini unutan bizlerin suç. Yarınlara güvenip de bugünü eğretileştirirken, yarınların birinde kendisine geniş zamanlar düşeceğini hayallerken, “dün”lerde “yarın” diye idealleştirdiği bir “yarın”ı daha elinin tersiyle ittiğini fark etmeyende suç… Bizde!

Şairin dediği gibi “yarın artık bugündür.” Yarın diye beleyip beslediğimiz, hayallerimizle emzirdiğimiz o gelecek günler, o bitmez zamanlar, o geniş zamanlar gelir gelmez, kendimizi içinde sıradanlaştırdığımız bir “bugün” oluveriyor. Yarına ideal yükleyenler, gelen yarının adı “bugün” olduğunda, bütün idealleriyle o günün sabahında var kılmaları gerekir kendilerini. Hayallerini yarınlara güvenerek erteleyenler, yarınlar sıra sıra gelip “bugün” olarak ellerine ayaklarına vardığında, her şeyi bir kenara bırakıp el üstünde tutmaları gerekir bugünü. Sanki son günleriymiş gibi, sanki başkaca ve bir daha yarın gelmeyecekmiş gibi, ruhlarını damıtıp bugünün imbiğinde damıtmaları gerekir yarın sevdalılarının.

Sahi, bugüne kadar kim “yarın” gerçekleştirmiş başarısını? “Yarın” ödev yapan öğrenci oldu mu acaba? Yazısını “yarın” yazmayı başaran bir yazar olmuş mudur?

Hayır, hayır, içimizden hiç kimse “yarın”ı yaşamadı, yaşamıyor, yaşamayacak. Yarınların hepsi bugün oldu, oluyor, olacak… Bugün’e kendini yakıştıramayan, yarınların hiçbirinde gününü gün edemeyecek.

İmrendiğimiz o başarı öykülerinin hepsi kahramanlarının “bugün”ünde gerçek oldu. Bir ömre rengini, istikametini veren kritik kırılmaların hepsi sıradan bildiğimiz herhangi bir saatin içinde olup bitti. “Yarın”a, “az sonra”ya, “hele dur, zamanı değil!”lere yaslananlar, “bugün”lerin içinde siliniverdi, “şimdi”nin kalbine can olamadı, “an”ın göğsünden çekildi. Hiç dokunmadan geçtiler zamanın içinden. Hiç yaşamamış gibi sürüklendiler bugünden yarına..

İspat etmemi ister misin? Ben de bu kısa yazıyı sürekli “yarın”lara erteledim. Ama sonunda oturdum ve yazdım. Ellerimi bilgisayarımın tuşlarına bağladım, koltuğumda hapsettim gövdemi, kalbimi bu satırların karasına mahkûm ettim. Yazıyı, “bugün” yazdım, “şimdi” bitirdim. Sen de “yarın” okuyamayacaksın bu yazıyı. Eminim “bugün” okuyor olacaksın…

Bugünü uyanık geçirmek istersen, “yarın” yastığını başının altından çek, sevgili zamane!

İyi uykusuzluklar!
SENAİ DEMİRCİ

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
hadi gülümse
Poyraz

Puan Etiketi: 147

Dal rüzgarı affetmiştir ama kırılmıştır birkere

« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2008, 10:20:34 »

ne kadar güzel ifade etmiş senai demirci   Gülümseme Bugünü uyanık geçirmek istersen, “yarın” yastığını başının altından çek, sevgili zamane!  Ağlayan

bizimle bu güzel satırları paylaştığınız için teşekkürler letaif kardeşim  Göz kırpan

Dünyanın taşı yağsa başıma illa dostun gülü ağlatır beni...
LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2008, 03:21:00 »

ben teşekkür ederim sağolasın hadi gülümse  kardeşim.

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
anise
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 279

Üşenme,erteleme,vazgeçme...

« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2008, 11:27:38 »

Bu güzel  yazıyı bizimle paylaştığın için teşekkürler kardeşim.Emeğine sağık..

"Bugünü uyanık geçirmek istersen, “yarın” yastığını başının altından çek, sevgili zamane!

İyi uykusuzluklar!."

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
gulurana
Katılımcı

Puan Etiketi: 75

« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2008, 12:23:14 »

Sanırım Senai Demirci'nin yazılarını hemen herkes seviyor. Gerçekten edebi yazıları müthiş. Her bir satırında kendimizden bir duygu buluyoruz. Letaif kardeşim sağlık yüreğine olsun sanırım aynı yere bakıyoruz. Paylaştığın tüm konular hoşuma gidiyor. Böylesi gönüllere hitap eden yazılar paylaşman dileğimle... Göz kırpan
LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2008, 01:51:13 »

Ben de değerli yorumlarınız için teşekkür ederim anise ve gülürana kardeşim.saatte bayağı geç olmuş benim yastık bu günlük kalsın ihtiyacım var artık Kahkaha Kahkaha Kahkaha

minik
Caylak
*

Puan Etiketi: 3

« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2008, 12:28:49 »

Bugünü uyanık geçirmek istersen, “yarın” yastığını başının altından çek, sevgili zamane!

Ne var ki , pazarlığa girişecek ecelle ;
Sermayem tek kelime , ALLAH azza ve celle.... (N.F.K)
aklıkıt
Aktif
**

Puan Etiketi: 34

Ya olduğun gibi görün, Ya göründüğün gibi ol..!

« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2008, 14:42:52 »

paylaşım çok güzel...yazandan ve senden Allah razı olsun...
     okunulan her (BUGÜN) çok teşekkürler....

"İnsanlara akılları ölçüsünde söz söyleyiniz."  Hz.Muhammed
LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2008, 02:09:23 »

amin cümlemizden inş ben teşekkür ederim kardeşim sağolasınız

sifa
Poyraz

Puan Etiketi: 87

« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2008, 19:25:19 »

ya rabbi yoruluna kadar değil bayılana kadar hizmet etmeyi nasip eyle... AMİNN
EBVA
Aktif
**

Puan Etiketi: 26

***EBVA***

« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2008, 03:09:26 »

okunulan her (BUGÜN) çok teşekkürler....

''...BADİYE YAYLASINDA KOKLASAYDIM İZİNİ,
KEFENİMİ BİÇSEYDİ Ebvâ’da ESEN RÜZGAR,
SENİNLE YIKASAYDIM ACILAR DEHLİZİNİ,
NE KADERİ SUÇLAMAK KALIRDI , NE İNTİHAR...''
LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2008, 18:11:03 »

seheryeli
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2008, 13:22:42 »

çok güzel ve anlamlı bir paylaşım emeğine sağlık .......

Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir
ravzahamza
Firtina

Puan Etiketi: 134

Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak seslerid

« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2008, 13:37:48 »

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
HADDİMİ BİLİRİM derim....

LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2008, 00:32:21 »

cuhadar
Poyraz

Puan Etiketi: 148

« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2008, 00:56:05 »

ne kadar güzel ifade etmiş senai demirci   Gülümseme Bugünü uyanık geçirmek istersen, “yarın” yastığını başının altından çek, sevgili zamane!  Ağlayan

bizimle bu güzel satırları paylaştığınız için teşekkürler letaif kardeşim  Göz kırpan
ELLERİNE SAĞLIK LETAİF KARDEŞİM ÇOK GÜZELDİ Gülümseme

Hayat bir fincan kahve gibidir;bazen acı,bazen tatlı olur.Önemli olan kahvenin tadı değil kiminle birlikte içtiğinizdir.
LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2008, 01:16:42 »

ben teşekkür ederim çok  sağolasınız çuhadar kardeşim.

siyah zenci
Katılımcı

Puan Etiketi: 16

Az anlamak,ters anlamaktan yeğdir...

« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2008, 01:46:19 »

Bu güzel  yazıyı bizimle paylaştığın için teşekkürler kardeşim.Emeğine sağık..

"Bugünü uyanık geçirmek istersen, “yarın” yastığını başının altından çek, sevgili zamane!

İyi uykusuzluklar!."

Ente birruhi la bilcismi insanün...
hak yolcusu
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 394

« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2008, 04:27:49 »

onun için buyurmuyormu  Sevgili PEYGAMBERİMİZ s.a.v.
" günler 3 tür biri dünkü gündür uçup gitmiştir asla onu öne alamazsın
biri yarınki gündür onada ulaşacağını ,ereceğini ancak ALLAH celle celaluhu bilir .
o zaman gün bugündür "

bu gün elinden kaçmadan bugünü bitirmeden herşeyi bugün yap bugünün kıymetİni  iyi bil diye

evet senai demircinin bu güzel yazısı bana bu güzel Hadisi Şerifi hatırlattı
eline sağlık kardeşim..

Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir,
Emin ol onu En çulpa herifler de becerir,
İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir,
Ama  haydi yap desen
Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
ücharfbeşnokta
İslambol
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 398

Kabı ayrı olanın Tadıda ayrı olur

« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2008, 12:36:23 »

sağol kardeşim

Dün geçti bugünü düşünüyorum yarın varmı gençliğimede güveneniyorm ölenler ihtiyarmı

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar