« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Ulaşım araçlarında ayet, sure okumak uygun mudur?  (Okunma Sayısı 810 defa)
GÖREce
Aktif
**

Puan Etiketi: +13/-2

« : Haziran 07, 2008, 13:08:10 »

Ulaşım araçlarında ayet okumanın sakıncalı olduğu doğru mudur? Açıklarsanız memnun olurum. Teşekkürler.
ahsen_i
Caylak
*

Puan Etiketi: +1/-0

« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2008, 16:32:08 »

SELAM;
ARKADAŞLAR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KUR AN I KERİM AKUMAK NE KADAR DOGRU?
CEWAPLARINIZ BEKLIYORUM
talib
Poyraz

Puan Etiketi: +185/-11

« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2008, 16:57:47 »

SELAM;
ARKADAŞLAR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KUR AN I KERİM AKUMAK NE KADAR DOGRU?
CEWAPLARINIZ BEKLIYORUM

tavsize edilmiyor kuran´kerime saygiziliktan

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
talebe-
Acemi
*

Puan Etiketi: +10/-0

« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2008, 19:21:11 »

evet.. Kuran-ı Kerim okunan yere melaikei kiram gelir.Toplu taşıma araçlarında ise abdesti(namaz abdestinin haricindeki abdesti) bulunmayan insanlar olabileceği için melaikei kiramın öyle bir yere gelmesi,K.K.'in öyle bir yerde okunması hürmetsizlik olacağından tavsiye edilmiyor.

KARANLIĞA MEYLETME GÜNDÜZLER VAR
ahmet_3808
Caylak
*

Puan Etiketi: +0/-0

« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2008, 09:42:44 »

EZBERİNDE OLAN AYETLERİ İÇİNDEN OKUMANDA BİR SAKINCA GÖREMİYORUM AMA ELİNDE KURAN-I KERİM İLE YÜKSEK SESLE OKUMAN BİRAZ HOŞ KARŞILANMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
YENİCE
Katılımcı

Puan Etiketi: +102/-103

« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2008, 00:04:52 »

Kuran-ı kerim Rabbimizin bizimle konuşma halidir, eğer o orada konuşmak istiyorsa bunun ne mahzuru olabilir? Gülümseme

BEDENDE BAŞ NASILSA İMANDA SABIRDA ÖYLEDİR.NASILKİ BAŞSIZ BEDEN OLMAZSA SABIRSIZDA İMAN OLMAZ.
farukaktaş
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: +346/-81

« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2008, 21:41:45 »

Kur'an-ı Kerim'e hürmet etmek gerekir, okurken de dinlerken de, sair zamanlarda da... Nitekim ecdadımız da bunu böyle yapmıştır. "talebe" nickli kardeşimizin dediği gibi araba gibi vasıtalarda (sesli olarak) Kur'an-ı Kerim dinlemek hoş görülmemiştir. Okunduğu zaman dinlenmesi icab ettiğinden arabayı kullanan kişinin de dinlemesi gerekecek dolayısıyla yaptığı işi de yapamayacaktır. Fakat arabayı bir kenara çekerler de, içeride de durumu Kur'an-ı Kerim dinlemeye müsait olmayan biri de bulunmaz da Kur'an-ı Kerim okurlarsa o zaman diyecek bir şey yok.  Gülümseme

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
GÖREce
Aktif
**

Puan Etiketi: +13/-2

« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2008, 20:00:40 »

Hayır, tabii sesli değil! Hani boş durmamak açısından. Ağız alışkanlığı olarak felak, nas gibi koruyucu sureleri okuyabiliyoruz da açıkçası. Kazaya falan sebep olur diyenler oluyor, manevi ağırlığından ötürü. Onun haricinde içinden okuduğun kur'an-ı kerimi diğerlerinin durumu etkiler mi? sağolun.. Masum Utandım Ney
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar