|
MAİDE
|
 |
« : Haziran 05, 2008, 12:48:18 » |
|
Hiç Hayallerinizden Sıfır Aldınız mı? Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır. Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası.. Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi. Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi.. İki gün sonra ödevi geri aldı. Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı. "Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk.. "Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası.. "Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkansız" ve ekledi: "Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm." Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. "Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!." Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına.. "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi.. "Ben de hayallerimi..".....
O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı. Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi. Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi, "Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken, hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın."
|
|
|
|
|
|
Hizmet muvaffak olsunda Varsın yerimiz caminin pabuçluğu olsun.
|
|
|
|
zambak
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2008, 13:11:51 » |
|
çok güzel bır paylaşımdı.. Hayallerden sıfır alsakta hayallerımızı bırakmamalıyız bunu anlamıs olduk  sağolasın kardeşim
|
|
|
|
|
|
 Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2008, 13:13:34 » |
|
çok güzel bır paylaşımdı..
sağolasın kardeşim
|
|
|
|
|
|
Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira vardı. Paraları değiştirdik yine 1 liramiz var. Ben de 1 bilgi Sende 1 bilgi vardı. Bilgileri değiştirdik şimdi sende 2 bende 2 bilgi var... Bilgi paylaşıldıkça çoğalır..!
|
|
|
|
MAİDE
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2008, 14:09:36 » |
|
Beğendiğinize sevindim kardeşim Gözlerinize sağlık... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
firdevs27
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2008, 14:50:59 » |
|
Çok fazla hayal kurmam ama eğer bir hayal kurmuşsam sonuna kadar peşinden giderim, hiç bırakmamaya gayret ederim...
Güzeldi...Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
PERVANE
Okur

Puan Etiketi: 5
Doğal olun;Bırakın sizi kendileri keşfetsinler!
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2008, 13:36:25 » |
|
hayal kurmak güzel olabilir lakin hayat o kadar gerçekçiki....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erdem555
Aktif

Puan Etiketi: 3
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2008, 15:17:25 » |
|
hayal kurdum ilk defa daha yeni sayılır ama hiç gerçekleşecek gibi değill 
|
|
|
|
|
|
ALLAHIM SABRIMI BİLİYORSUN SANA İNANIYORUM SANA GÜVENİYORUM SENDEN BAŞKA SIĞINACAK YERİM YOK BENİ AFFET VE HUZURUNA KABUL EYLE
|
|
|
|
zeynep88
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2008, 15:18:22 » |
|
hayal kurmak güzel olabilir lakin hayat o kadar gerçekçiki....
bu sözün çok güzel valla tebrikler 
|
|
|
|
|
|
... Sabret gönül sabret sakın isyan etme ...
|
|
|
|
Temmuz
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2008, 15:18:51 » |
|
daha önce okumuştum .sayende tekrarlamış oldum maide kardeşim ... emegine saglık
|
|
|
|
|
|
“Dünün geçti, yarınında belli değil, öyleyse bugününü iyi değerlendir.”(Hz. Ali)
|
|
|
|
MAİDE
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2008, 16:01:26 » |
|
daha önce okumuştum .sayende tekrarlamış oldum maide kardeşim ... emegine saglık
Gözlerine sağlık kardeşim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kızılelma
Katılımcı

Puan Etiketi: 81
EY İSTANBUL kim seni anlatacak kadar anladı ki ? ?
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2008, 16:24:46 » |
|
bir söz var.hayal değil rüya ama ikisi de aynı sonuçta. rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır.
|
|
|
|
|
|
Bu şehr-i İstanbul ki; bi misl ü behâdır. Bir sengine yek pâre Acem mülkü fedâdır. Bir gevher-i yekpâre iki bahr arasında. Hurşîd-i cihan-tâb ile tartılsa sezâdır.
|
|
|
hadi gülümse
Girişken

Puan Etiketi: 78
Dal rüzgarı affetmiştir ama kırılmıştır birkere
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2008, 16:40:01 » |
|
çok güzel bır paylaşımdı.. Hayallerden sıfır alsakta hayallerımızı bırakmamalıyız bunu anlamıs olduk  sağolasın kardeşim 
|
|
|
|
|
|
Dünyanın taşı yağsa başıma illa dostun gülü ağlatır beni...
|
|
|
|
mpower14
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 10, 2008, 08:00:09 » |
|
çok güzel bır paylaşımdı.. Hayallerden sıfır alsakta hayallerımızı bırakmamalıyız bunu anlamıs olduk  sağolasın kardeşim Çok güzel... Teşekkürler paylaşımın için.
|
|
|
|
|
|
Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur... *********************************************************** Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
|
|
|
|
gülnisa
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2008, 23:10:44 » |
|
güzeldi.. 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
rky_
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2008, 23:13:52 » |
|
hayal kurdum ilk defa daha yeni sayılır ama hiç gerçekleşecek gibi değill  Allah'tan ümit kesilmez! umudunu yitirme 
|
|
|
|
|
|
Allah'tan ümit kesilmez!...
|
|
|
|