« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: muska yaptırmak caiz mi?  (Okunma Sayısı 837 defa)
GÖREce
Aktif
**

Puan Etiketi: 11

« : Mayıs 23, 2008, 22:51:26 »

iyi amaçla kullanmak için muska yaptırmak caiz mi?
cevşen,muska takmak caiz mi?
GÖREce
Aktif
**

« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2008, 14:33:01 »

arkadaşlar banada birisi sordu lütfen bilen hocalarımız detaylı bi şekilde cevap versinler.
belki bazı sorular sizlere cevap verme tenezzülünde bulunmayacak kadar basit gelebilir fakat herkes sizler kadar alim değil.
farukaktaş
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: 316

« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2008, 14:49:26 »

Burada kendisini "alim" kabul eden hiç kimse yok. Sorunuz cevaplanması gereken bir soru ise belli zaman aralığında zaten cevaplanır, sabırsızlanmaya, celallenmeye bunun yanında cevaplamamızı emretmeye hiç gerek yok.

Günümüzde tıp ve teknoloji ilerlemiş durumda. Herhangi bir hastalığın iyileşmesi için tıbbi yöntemler yerine muska vs. uygulamalara başvurmak bir şirktir. Ancak bir hastalığın şifa bulması için Kur'an-ı Kerim ve dualar okumak ile karıştırmamak gerek.

Yapılan bir muskayı ya da nazarı bozmak için de aynı yönteme başvurmayıp muhtelif ayet-i kerimelerle şifa aranır. Nitekim muskaların kimler tarafından, nasıl ve nerede yazıldığı da malumdur.

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
hiradan bakış
Aktif
**

Puan Etiketi: 1

SELAM

« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2008, 13:05:36 »

Burada kendisini "alim" kabul eden hiç kimse yok. Sorunuz cevaplanması gereken bir soru ise belli zaman aralığında zaten cevaplanır, sabırsızlanmaya, celallenmeye bunun yanında cevaplamamızı emretmeye hiç gerek yok.

Günümüzde tıp ve teknoloji ilerlemiş durumda. Herhangi bir hastalığın iyileşmesi için tıbbi yöntemler yerine muska vs. uygulamalara başvurmak bir şirktir. Ancak bir hastalığın şifa bulması için Kur'an-ı Kerim ve dualar okumak ile karıştırmamak gerek.

Yapılan bir muskayı ya da nazarı bozmak için de aynı yönteme başvurmayıp muhtelif ayet-i kerimelerle şifa aranır. Nitekim muskaların kimler tarafından, nasıl ve nerede yazıldığı da malumdur.
altı çiziliolan yer  çok önemli bir nokta.Ama hala böyle şeylerden medet umanlar neden çok.Bu insanlarda ne eksik iyi düşünmeleri lazım....!

<..DEĞER  YARGILARIN,ŞARTLANMALARDAN OLUŞMUŞSA,ÇEVRENİN ROBOTUSUN....!>

<OBJEKTİF BAKMADIKÇA,GERÇEĞİ GÖREMEZSİN;ŞARTLANMALARDAN ARINMADIKÇA OBJEKTİF BAKAMAZSIN>

<HAK,KIN HAKKINI,BÜRÜNDÜĞÜ SURETE GÖRE VERMELİSİN>
GÖREce
Aktif
**

« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2008, 00:36:22 »

cevabınız için teşekkür ederim çok önemliydi onun için acele ettim.yine yanlış anlamayın ama bu konu ile ilgili hadis veya herhangi bi maalumat var mı?sizlerde bilirsiniz insanlar mesnetsiz rivayetlere fazla iğtibar etmiyor.
ben sizin söylediğiniz şekilde anlattım fakat...lütfen yanlış anlamayın.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar