|
cepni
|
 |
« : Mayıs 10, 2008, 20:21:12 » |
|
ben bu habere kuşkuyla baktım sizce olabilir mi?
hem de belçika gibi bir yerde,haberi yapanı bulamadım ama bir bit yeniği var gibi geldi!
-------Belçika'nın ikinci büyük kenti Anvers'te cemaati azaldığı için bakım onarım harcamalarını karşılayamayan kiliselerin camiye dönüştürülmesi ya da başka amaçlar için kullanılması planlanıyor.
Anvers'in kültür, turizm ve dini anıtlardan sorumlu Hıristiyan Demokrat Belediye Başkan Yardımcısı Philip Heylen, De Morgen gazetesine yaptığı açıklamada, kentteki 80 kilisenin önemli bir bölümünün cemaat sıkıntısı çektiğini ve bazılarının haftada sadece 20 kişiyi ağırladığını bildirdi.
''Kiliselerin bazılarını neden Müslümanların kullanımına sunmayalım'' diye soran Heylen, Anvars'te sayısı hızla artan Müslümanların ihtiyacını karşılayacak büyük camilerin bulunmadığına dikkati çekti.
Bu yıl içinde kentteki bütün kiliseleri ziyaret ederek papazlarıyla görüşeceğini anlatan Heylen, kiliselerin envanterini çıkarmaya yönelik bu çalışmanın tamamlanmasıyla masraflarını karşılayamayan kiliselerin cami ya da başka amaçlarla kullanılması konusunda somut önerileri sunacağını belirtti
|
|
|
|
|
|
neyi arıyorsan o 'sun sen Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
demirci mustafa
Okur

Puan Etiketi: 5
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2008, 20:40:29 » |
|
İnşaallah doğru bir haberdir,böyle bir haber çok güzel bir haber hayırlısı,paylaşım için teşekkürler.Allah,a emanet olunuz selam ve dua ile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2008, 23:46:28 » |
|
hayret verici bir haber. araştırmak lazım ne derece gerçek... gerçek olma ihtimali var ama her halükarda soru işaretleri peşini kovalar  bakalım ilerleyen zamanlarda ne tür gelişmeler olacak... inş iyi gelişmeler olur 
|
|
|
|
|
|
Sürç-ü lisan ettiysem affola...
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2008, 00:05:37 » |
|
Bizim memleketimizde bulunan kapalı kiliseleri açmak(yada açtırmak) için bu kadar mesai harcarken, kendi kiliselerini gönüllü camiye çevirme hareketi bana pek inandırıcı gelmedi.ben de kuşku uyandırdı...
İzleyip göreceğiz,bakalım nasıl neticelenecek,ne diyelim mümin kardeşlerimiz için hayırlısı olsun inşaallah...
|
|
|
|
|
|
Dilde gam var şimdilik lutfeyle gelme ey sürur Olamaz bir hanede mihman,mihman üstüne..
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2008, 00:08:47 » |
|
kapalı kilise kaldı mı ki ahuzar kardeşim  hepsi açık hepsi faal 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2008, 00:12:32 » |
|
E bu daha vahim değilmi sevgili Kardelen 
|
|
|
|
|
|
Dilde gam var şimdilik lutfeyle gelme ey sürur Olamaz bir hanede mihman,mihman üstüne..
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2008, 00:26:10 » |
|
bu konuda söylenecek o kadar söz var kiiiii sükut altındır diyerek susmaya zorluyorum kendimi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2008, 00:50:37 » |
|
sükut her yerde altın değildir!
bazen ikrardan gelir...
mesele ikrar edilecek biçimde değilse, işte o zaman konuşmak lazım!
|
|
|
|
|
|
neyi arıyorsan o 'sun sen Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2008, 00:57:31 » |
|
çok haklısın cepni kardeşim  ama konu siyaset içerdiği için susmayı tercih ediyorum... kimseyi kırmamak üzmemek adına 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2008, 01:00:08 » |
|
kimseyi kırmamak ve üzmemek adına inşaallah Rabbimi kırmayız...
Önce kendi nefsim için söylüyorum,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~serapta bir damla~~
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2008, 01:08:31 » |
|
kimseyi kırmamak ve üzmemek adına inşaallah Rabbimi kırmayız...
Önce kendi nefsim için söylüyorum,
İnşaallah..Çünkü ''Haksız yere susan dilsiz şeytandır'' //Hadis-i Şerif Bu arada haber bana da pek inandırıcı gelmedi ve çok şaşırdım..
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2008, 01:09:48 » |
|
amin... peki o zaman şöyle yapalım siyasal platform oluştururuz orada tartışırız tartışılması-konuşulması gereken konuları 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2008, 01:14:22 » |
|
YA YA YA ŞA ŞA ŞA SİYASET SİYASET ÇOK YAŞA 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~serapta bir damla~~
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2008, 01:15:21 » |
|
Bu konu siyaset içerdiği için çok tartışma olur bence;işin içinden çıkamayız  Haksızlığa asla tahammül edemeyen biri olarak yine de şunu demek istiyorum;her doğru her yerde söylenmez ve bizim siyasetle işimiz olmamalı /siyaset işimiz olmamalı  Kardelen54 kardeşim sen bu konuda susarak en iyisini yapıyorsun
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
cepni
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2008, 01:18:47 » |
|
siyaset yapmak sünnettir !
Hem din hem devlet başkanı olan Efendimiz en iyi siyasetçidir,
Şu an ÜLKENİN KURTULUŞU İÇİNDE İYİ BİR SİYASETÇİ LAZIM,
zira genel konjektürde başka yol yok............
bu konjektür kelimesini istemedem kullanıyorum belirteyim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|