esrafuad
Aktif

Puan Etiketi: 30
"Konuşacaksan hakkı konuş yoksa sus!!"
|
 |
« : Nisan 27, 2008, 01:51:13 » |
|
beş vakit namazımızda alışkanlık gereği zammı sure olarak ilmihalimize dayanarak Fil suresi ve aşağısını okumaktayız. acaba farklı sureler okumak daha mı makbul olur?
|
|
|
|
|
|
"Zatının Sıfatının Esmanın Ef'alinin hudutsuzluğunca şükürler olsun Yarabbi........"
|
|
|
|
farukaktaş
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2008, 15:48:23 » |
|
Farz olan kırâat miktarı, üç kısa âyet veya bu miktarda uzun bir âyettir. (1) İmam, Kur'an-ı Kerim'den ezberinde olan en pişkin yerleri okumalı; yanıldığı yeri doğrultmaya cemaati mecbur bırakmamalıdır. (2)
Okurken takılmayacağımız sûreleri okumamız gerekir. Kısa sûreler ezberimizde olduğundan bu sûreler çokça okunur. Hatta iki rek'atlı sünnetlerde Felak ve Nas Sûrelerini okumak tavsiye edilir. Sabah namazının sünnetinde 1. rek'atte Kâfirûn Sûresi, 2. rekâtında da İhlas-ı Şerif okumak tavsiye edilir... Kur'an-ı Kerim'de bütün harfleri kendisinde toplayan iki ayet-i kerime mevcuttur. Biri Âli İmran sûresi 154. ayet-i kerime (Sümme ente... diye başlayan) diğeri de Fetih sûresinin 29. ayet-i kerimesidir. Bu ayet-i kerimelerin birini birinci rek'atte diğerini ikinci rek'atte okumak suretiyle iki rek'at namaz kılıp ardından dua edenin duası makbuldur, buyrulmuş. Sadece kısa sûrelerle namaz kılınsa yine olur. Ezberimizde ise farklı ayet-i kerimelerden de okumak daha güzel olur.
___________ 1.Muhtasar İlmihal, Hasan Arıkan 2.Fetvalar , Mehmed Emre
|
|
|
|
|
|
Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.
 Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
esrafuad
Aktif

|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2008, 16:14:23 » |
|
çok sağolun Allah razı olsun
|
|
|
|
|
|
"Zatının Sıfatının Esmanın Ef'alinin hudutsuzluğunca şükürler olsun Yarabbi........"
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2008, 16:59:21 » |
|
Öğle, akşam ve yatsının son sünnetlerinde de Felâk ve Nâs surelerini okumak tavsiye olunur.
|
|
|
|
|
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشق) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)
|
|
|
hiradan bakış
Aktif

Puan Etiketi: 1
SELAM
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2008, 19:36:27 » |
|
Allah kelamının hangi ayeti okunursa okunsun ondandır ve güzeldir.onun bize seslenişidir .bize nimettir.Allah okumayı nasib etsin bütün inanalara....!
|
|
|
|
|
|
<..DEĞER YARGILARIN,ŞARTLANMALARDAN OLUŞMUŞSA,ÇEVRENİN ROBOTUSUN....!>
<OBJEKTİF BAKMADIKÇA,GERÇEĞİ GÖREMEZSİN;ŞARTLANMALARDAN ARINMADIKÇA OBJEKTİF BAKAMAZSIN>
<HAK,KIN HAKKINI,BÜRÜNDÜĞÜ SURETE GÖRE VERMELİSİN>
|
|
|
esrafuad
Aktif

|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2008, 21:18:53 » |
|
Allah kelamının hangi ayeti okunursa okunsun ondandır ve güzeldir.onun bize seslenişidir .bize nimettir.Allah okumayı nasib etsin bütün inanalara....!
amin kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neyzen.lal
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2008, 10:46:05 » |
|
amin kardeşim Allah razı olsun
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapHüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|
janwes
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2008, 11:55:52 » |
|
vitir namazında; 1 rekat; elem neşrah leke 2 rekat; tebbet 3 rekat; ihlas okunması tavsiye edilir.
Kunut dualarından sonra salatı münciye okunması tavsiye edilir.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
neyzen.lal
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2008, 12:11:09 » |
|
bunu bilmiyordum...sevgili janwes... elem neşrah ı daraldığım da okurum ben de... paylaşım için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapHüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|
gariban gurbetci
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2008, 12:29:00 » |
|
vitir namazında; 1 rekat; elem neşrah leke 2 rekat; tebbet 3 rekat; ihlas okunması tavsiye edilir.
Kunut dualarından sonra salatı münciye okunması tavsiye edilir.
ben bir büyügümüzden duymustum
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
ravzahamza
Firtina

Puan Etiketi: 134
Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak seslerid
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2008, 13:17:17 » |
|
Bu namaz surelerini bilmemize rağmen nedense namaza durdummu sırasını unutup karışık okuyorum bunun bir sakıncası varmı 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim.... Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
neyzen.lal
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2008, 13:20:14 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2008, 13:26:01 » |
|
Bu namaz surelerini bilmemize rağmen nedense namaza durdummu sırasını unutup karışık okuyorum bunun bir sakıncası varmı  Sûrelerin baş harflerini bir araya getirip kendinizce bir rumuz geliştirerek, aklınızda daha kolay kalmasını sağlayabilirsiniz meselâ. 
|
|
|
|
|
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشق) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)
|
|
|
ücharfbeşnokta
İslambol
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 399
Kabı ayrı olanın Tadıda ayrı olur
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2008, 13:27:21 » |
|
Bu namaz surelerini bilmemize rağmen nedense namaza durdummu sırasını unutup karışık okuyorum bunun bir sakıncası varmı  1- Bir önceki rek'atte okuduğu zammı sûre ile, bir sonraki rek'atte okuduğu zammı sûre arasında sadece bir sûre bırakmak, 3- İkinci rek'atta evvelki rek'atta okuduğunun yukarısından sûre veya âyet okumak, 3- Farz namazlarda bir sûreyi bir rek'atta iki defa okumak, veya bir sûreyi her iki rek'atte okumak. 4- Farzın ikinci rek'atinde, birinci rek'atte okuduğundan üç âyet fazla okumak,//Muhtasar Ilmihal | Hasan Arikan// Bu maddelere dikkat ettinmi mesele yoktur kardeşim
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2008, 13:31:49 » |
|
Elimden geldikçe dikkat ediyorum sevgili üçharfbeşnokta.  Tavsiyen için teşekkürler uygulamaya çalışıçam. 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim.... Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
janwes
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 19, 2008, 14:03:54 » |
|
1- Bir önceki rek'atte okuduğu zammı sûre ile, bir sonraki rek'atte okuduğu zammı sûre arasında sadece bir sûre bırakmak, 3- İkinci rek'atta evvelki rek'atta okuduğunun yukarısından sûre veya âyet okumak, 3- Farz namazlarda bir sûreyi bir rek'atta iki defa okumak, veya bir sûreyi her iki rek'atte okumak. 4- Farzın ikinci rek'atinde, birinci rek'atte okuduğundan üç âyet fazla okumak,//Muhtasar Ilmihal | Hasan Arikan//
Bu maddelere dikkat ettinmi mesele yoktur kardeşim
yanlış anlaşılma olabilir. bu maddeleri yapmamaya dikkat edeceğiz.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 19, 2008, 17:26:22 » |
|
Anladım sevgili kardeşim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yusuf Furkan
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 19, 2008, 17:43:27 » |
|
1- Bir önceki rek'atte okuduğu zammı sûre ile, bir sonraki rek'atte okuduğu zammı sûre arasında sadece bir sûre bırakmak, 3- İkinci rek'atta evvelki rek'atta okuduğunun yukarısından sûre veya âyet okumak, 3- Farz namazlarda bir sûreyi bir rek'atta iki defa okumak, veya bir sûreyi her iki rek'atte okumak. 4- Farzın ikinci rek'atinde, birinci rek'atte okuduğundan üç âyet fazla okumak,//Muhtasar Ilmihal | Hasan Arikan//
Bu maddelere dikkat ettinmi mesele yoktur kardeşim
Yani bu maddeler yapilmalimi yapilmamalimi? Belki bazilari yanlis anlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mpower14
|
 |
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2009, 13:01:52 » |
|
yusuf furkan kardeşim yukarıda janwes kardeşimiz açıklamış yanlış anlaşılma olabilir. bu maddeleri yapmamaya dikkat edeceğiz. Tekrar yazalım o zaman: bu maddeleri yapmamaya dikkat edeceğiz.
|
|
|
|
|
|
Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur... *********************************************************** Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
|
|
|
|
Yusuf Furkan
|
 |
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2009, 14:36:26 » |
|
Kusura bakmayin ben ilk sayfayi okumusum galiba sadece.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|