|
kardelen54
|
 |
« : Nisan 23, 2008, 22:37:08 » |
|
Diyelim Anahtarınızı Unuttunuz
Diyelim bir sabah evden çıktınız ve anahtarı evde unuttuğunuzu fark ettiniz. Üç kat merdiven çıkıp anahtarı alacaksınız. Bu durumu olgunlukla kabullenir misiniz, yoksa kendinize esaslı miktarda kızar mısınız? Sanırım çoğunluk, "Allah beni kahretsin, Allah benim belamı versin" diye söylene söylene çıkıyor merdivenleri. Niçin kızıyorsunuz kendinize? Bugüne kadar pek çok defa anahtarlı çıktınız evden; bu başarınızdan ötürü hiç kendinizi kutladınız mı? Hayır. Doğru şeyler yaptığımız zaman kendimizi kutlamayız, hatalı bir şey yapınca kızarız. Niçin? Bunun nedeni hayattan yüz altın beklememiz olmalı.
|
|
|
|
|
|
Sürç-ü lisan ettiysem affola...
|
|
|
|
MAİDE
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 02:20:18 » |
|
Çok doğru ve yerinde bir konuya değinmişsiniz kardeşim Allah (c.c.) RAZI olsun
|
|
|
|
|
|
Hizmet muvaffak olsunda Varsın yerimiz caminin pabuçluğu olsun.
|
|
|
|
LETAİF
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 02:32:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2008, 02:49:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse, Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
|
|
|
|
mpower14
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2008, 09:25:51 » |
|
Allah Razı olsun kardeşim...
|
|
|
|
|
|
Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur... *********************************************************** Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
|
|
|
|
zeynep88
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2008, 10:39:32 » |
|
Daha dün başıma geldi ama kızmadım kendime uykuluydum herhalde ondan 
|
|
|
|
|
|
Müslümanlık nerde! Bizden geçmiş insanlık bile Âlem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile! Kaç hakiki Müslüman gördümse, hep makberdedir Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir!
|
|
|
|
gihanna
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2008, 10:42:19 » |
|
Allah Razı olsun kardeşim...
|
|
|
|
|
|
faydalı ilim,makbul amel,helal rızık..
BİR DERDİM VAR,BİN DERMANA DEĞİŞMEM.
|
|
|
|
gözyaşı
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2008, 17:09:04 » |
|
Bazen ben de unutuyorum tam kendime kızacağım sırada aklıma başka bir şeyi daha unuttuğum geliyor. O zaman da kendimi tebrik ediyorum. 
|
|
|
|
|
|
Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2008, 23:54:53 » |
|
oy oy ne kadar çok yorum gelmiş öyle  okuyan gözlerinize sağlık... arada bir kendinizi tebrik etmeyi ihmal etmeyin... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YENİCE
Aktif

Puan Etiketi: 1
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2008, 00:53:10 » |
|
sırf merdiven korkusuna evimi 1. kattan aldım kardeşim.
|
|
|
|
|
|
BEDENDE BAŞ NASILSA İMANDA SABIRDA ÖYLEDİR.NASILKİ BAŞSIZ BEDEN OLMAZSA SABIRSIZDA İMAN OLMAZ.
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2008, 01:05:12 » |
|
sırf merdiven korkusuna evimi 1. kattan aldım kardeşim.
buda güzel 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~serapta bir damla~~
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2008, 01:12:59 » |
|
Çok güzeldi  Teşekkürler paylaşım için..
|
|
|
|
|
|
Sabret, zira sabırla güçlük kalkar.. Sabır, ferahlığın anahtarıdır.. // Mesnevî, III: 1848
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2008, 01:23:33 » |
|
okuduğunuz için kendinize de teşekkür edin bakim  ben teşekkür ederim okuyan gözlerinize sağlık 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zambak
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2008, 01:26:23 » |
|
Bazen ben de unutuyorum tam kendime kızacağım sırada aklıma başka bir şeyi daha unuttuğum geliyor. O zaman da kendimi tebrik ediyorum.  emeğinze sağlık 
|
|
|
|
|
|
Gönlümde ne var ise fâş etti göz,Seni sevdiğim yani,pinhan mıdır?
|
|
|
|
~~serapta bir damla~~
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2008, 01:27:42 » |
|
okuduğunuz için kendinize de teşekkür edin bakim  Ne güzel bir konu okumuş ~~serapta bir damla~~ Aferin ona  Teşekkürler kendime 
|
|
|
|
|
|
Sabret, zira sabırla güçlük kalkar.. Sabır, ferahlığın anahtarıdır.. // Mesnevî, III: 1848
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2008, 01:29:37 » |
|
 faydalı oldumsa ne mutlu bana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alişş
Aktif

Puan Etiketi: 22
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 25, 2008, 11:37:29 » |
|
Çok güzeldi  Teşekkürler paylaşım için..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
derya
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 25, 2008, 12:15:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çagrı27
Girişken

Puan Etiketi: 56
Oglum!ilimsiz ibadetin tadı olmaz.
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 25, 2008, 12:20:21 » |
|
insan oglu beşerdir şaşar,Hz allah sıartımüstakimden şaşırtmasın inşallah ,insanlar kendileriyle barışık olmalı ,huzurlu olmalı bunuda ancak maneviyatını kuvvetlendirerek saglaya bilir , sealm ve du ile
|
|
|
|
|
|
KİMSEYE KALMAZ MÜLKÜ DEVLET SİM'Ü ZER;BİR HARAB OLMUŞ KALP TAMİR ETMEKTİR HÜNER
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2008, 00:25:49 » |
|
okuyan gözlerinize, yorumlayan parmaklarınıza sağlık  bu arada konu dahili olmasa da hatırlatmak istediğim bir şey var; Hz allah sıartı müstakimden şaşırtmasın inşallah bu cümlenin yanlış olduğunu düşünüyorum... çünkü Hz. Allah hiçbir kulunu şaşırtmaz. o zaman önce hata işletip sonra cezalandırması gerek ki bu Hz. Allah'ın sıfatları arasında yok. mesela bir annenin çocuğunun elindeki bardağı düşürtmesi sonra da düşürdüğü için azarlaması gerekir!... kaldı ki O, RAHİM o RAHMAN... bu isimlerinin anlamlarını biliyorsunuz  şöyle diyebiliriz ( nacizane düşüncem, siz daha güzel dua edersiniz elbette ); "Hz. Allah sıratı müstakimden ayırmasın..." sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|