yakazaa
Aktif

Puan Etiketi: 31
|
 |
« : Nisan 19, 2008, 12:56:42 » |
|
SELAMDAKİ İNCELİK Muzaffer Ozak hoca'nın sahaflar çarşısIndaki dükkanına giren bir genç: -selamünaleyküm babalık...diye selam verince hazret selamı alır: -aleykümselam kurukalabalık... -------------------------------------------------------------------- KAÇAN TREN Necip Fazıl Kısakürek'in istasyondan öfkeyle döndüğünü görenler sorar: -Üstad!Nedir bu öfken?Yoksa trenimi kaçırdın? Mağlubiyeti kabul etmeyen Necip Fazıl -Ne münasebet!diye kükrer.Kovdum gitti! ------------------------------------------------------------------------ SOKRAT VE BLEYTAŞI Talebelerinden biri Sokrat'a sormuş: -Herkese güzel konuşma dersleri verdiğin ve onlara hitabet sanatı öğrettiğin halde,niçin sen de çıkıp bir konuşma yapmıyorsun? -Evlat,demiş sokrat.Bileytaşı keskin değildir amma,en sert demiri bile keskin eder... ----------------------------------------------------- AKLI KULLANMA Bir bilgeye sormuşlar: -Bir insanın zekasını nereden anlarsınız? -Konuşmasından. -Ya hiç konuşmazsa? -O kadar akıllı insan yoktur ki... ------------------------------------------------ TÜRKÇE'Yİ DOĞRU KONUŞMA KILAVUZU HUMEYRA NUR TEKALAN TOMAN'IN KİTABINDAN ALINTIDIR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gözyaşı
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2008, 17:59:02 » |
|
Çok güzel bir paylaşım. Emeğinize sağlık kardeşim.
|
|
|
|
|
|
Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
|
|
|
|
sifa
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2008, 00:56:29 » |
|
gerçekten çok güzel bi paylaşım teşekkürler yakazaa kardeşim..
|
|
|
|
|
|
ya rabbi yoruluna kadar değil bayılana kadar hizmet etmeyi nasip eyle... AMİNN
|
|
|
yakazaa
Aktif

Puan Etiketi: 31
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2008, 18:15:07 » |
|
RİCA EDERİM BEN TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulurana
Katılımcı

Puan Etiketi: 75
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2008, 19:10:49 » |
|
İşte budur. Bilgelikleri nasılda hazır cevap yapmış onları. Paylaşım için sağolsınız. Biran ben de böyle olabilsem diye bir iç çektim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
omercan47
Caylak
Puan Etiketi: 0
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2008, 14:14:11 » |
|
SELAMDAKİ İNCELİK Muzaffer Ozak hoca'nın sahaflar çarşısIndaki dükkanına giren bir genç: -selamünaleyküm babalık...diye selam verince hazret selamı alır: -aleykümselam kurukalabalık... -------------------------------------------------------------------- KAÇAN TREN Necip Fazıl Kısakürek'in istasyondan öfkeyle döndüğünü görenler sorar: -Üstad!Nedir bu öfken?Yoksa trenimi kaçırdın? Mağlubiyeti kabul etmeyen Necip Fazıl -Ne münasebet!diye kükrer.Kovdum gitti! ------------------------------------------------------------------------ SOKRAT VE BLEYTAŞI Talebelerinden biri Sokrat'a sormuş: -Herkese güzel konuşma dersleri verdiğin ve onlara hitabet sanatı öğrettiğin halde,niçin sen de çıkıp bir konuşma yapmıyorsun? -Evlat,demiş sokrat.Bileytaşı keskin değildir amma,en sert demiri bile keskin eder... ----------------------------------------------------- AKLI KULLANMA Bir bilgeye sormuşlar: -Bir insanın zekasını nereden anlarsınız? -Konuşmasından. -Ya hiç konuşmazsa? -O kadar akıllı insan yoktur ki... ------------------------------------------------ TÜRKÇE'Yİ DOĞRU KONUŞMA KILAVUZU HUMEYRA NUR TEKALAN TOMAN'IN KİTABINDAN ALINTIDIR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
janwes
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2008, 01:24:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
talebecikk
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2008, 22:09:03 » |
|
Bayılıyorum böyl paylaşımlara yaa.. Çok teşekkürler 
|
|
|
|
|
|
***O şimdi B A H R İ Y E L İ***
Ölürse ten ölür,canlar ölesi değil!...
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2008, 13:34:34 » |
|
Çok güzeldi ,teşekkürler. İnşaallah türkçeyi güzel konuşanlardan olabiliriz.
|
|
|
|
|
|
Çevrende boy atıp gelişen bu kadar gül varken, Üç beş diken'den şikayet niye?
|
|
|
|
derya
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2009, 05:37:20 » |
|
Çok güzeldi.Teşekkürler.İnşaallah türkçeyi güzel konuşanlardan olabiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
demirci mustafa
Aktif

Puan Etiketi: 11
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2009, 22:01:45 » |
|
Kardeşim paylaşım için teşekkürler,şimdi herkes kafasına göre konuşuyor,daha doğrusu kimse ben bilmiyorum demiyor. Güzel konuşmanın ve hitabetin çok etkisi var. Allah cc. emanet olunuz selam ve dua ile.
|
|
|
|
|
|
ÖLÜM VAR UNUTMA!!!
|
|
|
|
Gölge
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2009, 00:36:31 » |
|
konu, basligindan biraz uzak kalsada icerik güzeldi... paylasim icin tesekkürler...
Dil, milli yapiyi olusturan, saglamlastiran ortak bir bagdir. bir ülkenin ve bir milletin milli dili elinden alinirsa o ülke bölünmeye ve o millet parcalanmaya mahkumdur.
|
|
|
|
|
|
Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir. Hz Ömer-ra
|
|
|
|
karasevdam
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2009, 13:12:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RüYa90
Aktif

Puan Etiketi: 30
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2009, 17:42:39 » |
|
türkçeyi güzel kullanam demeyelim de hazır cevaplılık diyelim... şimdi sizde burda bir analtım bozukluğu yapmış oldunuz  yazılar çok hoştu...teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku!
|
|
|
|