"""Selçuk Ünivesitesi
Eğitim Fakültesi
Fen ve Teknoji Öğretmenliği """
Selçuk Üniversitesinden önce Konya yı anlatmak isterim. Konya Konevi Hz., Şemsi Tebrizi Hz. ve Mevlana Hz. lerinin kabrini bulunduran mübarek bir belde. Her ne kadar Mevlana Türbesi turistik bir mekan olmuş olsa da Konyalıların gözdesi olmaktan çıkmıyor. Konya da ulaşım Tranvay ve belediye otobüsleri ile sağlanıyor. En gözde mekanı Zafer dir. Bir nevi öğrenci caddesi. Alaaddin Tepesi yığma bir tepedir. Çay bahçesi ve düğün salonuyla ün yapmış olan Alaaddin Tepesini kışın bile boş görmek olanaksızdır. Sonra ismine şarkılar bile yazılmış olan MERAM BAĞLARI... Çok lüks villalar ile çevrili ve Konyanın tek yeşil alanı olan MERAMa ulaşım merkezden belediye otobüsleriyle sağlanır. Konya da konserler vs. etkinlikler Meram Bağlarında olur. Aydın Çavuş Meram Bağlarının en güzel restoranıdır. Konya ayaklarınızın altındadır.

)) Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi de Meram da Meram Bağlarına 25 dk yürüme mesafesindedir. Birçok konferansın seminerin ve tiyatronun özellikle Öğrenciler olmak üzere tüm Konya Halkıyla buluşturulduğu mekan olan Konevi Kültür Merkezi de Meram dadır.
Konya etli ekmeği, tandır kebabı ve bamya çorbasıyla meşhurdur. Konya ya gelip Havzan Restoran ve ya Hilal Etlikemek de etliekmek, Caferoğulları Restoranın da Tandır Kebabı ve Köşk Restoran da bamya çorbası içmeden gitmek olmaz:))) Öğrenciler için Zafer Meydanında Enes Kültür Kitabevinin arkasında Mantı evlrinde çok uygun ve temiz mantılar yemek börekler yemelerini de tavsiye ederim. Tam da ağzımız sulanmışken Kule Site Alışveriş Merkezinin Dönen Restoranından da bahsetmeden geçmek olmaz. Kule Site İş Merkezi 42 katlıdır. 42. katında Bir dönüşünü 2 saat 10 dk da tamamlyan Restoranda Konya yı izlerken yemek yemek çok ayrı bir lezzet veriyor yemeklere:) Bir alt katında da dürbünlerle açık alanda Konyayı izleme fırsatı...
Kule Site den bahsetmeye başlamışken; Kule Site nin bulunduğu Emniyet ve Sille bölgesinden de bahsetmeden olmaz. Sille öğrencilerin en çok rağbet ettiği bir bölgedir. STV deki Tek Türkiye filmi de Sille nin bir köyünde Sille Barajın da çekilmektedir.Büyük Alış Veriş Merkesleri olan Afra ve Adese(Kule Site) arasında Nene Hatun Parkı var. Öğrenci evleri genellikle bu park etrafındadır. Sille ye ve Emniyet e otobüsler ve dolmuşlarla ulaşım sağlandığı gibi Alaaddin Etrafını turlayıp Kampüse kadar giden Tranvay ile de gidilebilir. Tranvay ile Kampüs arası 1 saate yakın sürmektesir. Tranvay sırasıyla Belediye, Sille, Emniyet, Kunduracılar, Sanayi, Alt Geçit.. Selçuklu Belediyesi (Burada piknik alanı olan Selahattin Eyyubi Parkı var Kipa alış veriş merkezide bu duraktadır.) ...Erenkaya Ceddesi... Cumhuriyet (Büyük Alış Veriş Merkezlerinden olan M1(REAL) ücretsiz servis araçlarıda burdan kalkıyor) , OTOGAR, Medaş, Türmak Lisesi, MTA, Yazır...Okul..Kampüs ve Bosna Hersek. Otogar dan başlayan (tam olarak nerde bittiğini hatırlamıyorum) Selçuklu Belediyesinin yeşillendirdiği yürüme alanı, oturulacak güzel kamelyalar egzersiz aletleri çocuk parkları yaptığı park da dillere destandır. Kampüse doğru giderken sol tarafta sık olmakla beraber yol boyunca birçok kooperatifleşmenin olduğunu görürsünüz. Toki evleride Kampüsten bir önceki duraktadır. Salı günleri Konya hanımlarının rağbet ettiği Sosyete Pazarı da bu yol üzerindedir. Bosna Hersek En çok öğrencilerin yerleştiği bir mahalledir. Sağlık Ocakları Alış Veriş Merkezleri İngilizce Kursları ile tam bir Öğrenci Mahallesidir. Ama ismi Konyalılarca pek iyi anılmaz:)
Şimdi de güzel üniversitemiz Selçuk Üniversitesi nden bahsedelim. Selçuk Üniversitesinin Eğitim Fakültesi az öncede bahsettiğim gibi Meram dadır. Kampüs ise Konya İstanbul yolu üzerinde Konya merkezden oldukça uzaktır. Üniversitemizde sadece Eczacılık Fakültesi yok. Selçuklu Tıp Fakültesi Kampüstedir ama Meram Tıp Fakültesi adı üzerine Meram Yaka dadır.
Konya'da üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır. Bu tarihte Konya'da üniversitenin kurulması için TBMM'de bir kanun tasarısı hazırlandı. Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası tarafından da imzalandı. Ancak tasarı talihsiz bir şekilde Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçemedi. Bu tarihten 7 yıl sonra, 1962'de Konya, M.E.B.'e bağlı olarak açılan Selçuk Eğitim Enstitüsü ve Yüksek İslâm Enstitüsü ile üniversiteye sahip olma yolunda ilk ciddi adımını atmış oldu. Bu ilk adımın güçlendirilerek geliştirilmesi için 1968 yılında Konya'da Üniversite'yi Kurma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Nihayet duyulan yakın ilgi, gösterilen üstün gayret ve sarf edilen çabalar boşa gitmedi ve bugünkü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin nüvesini teşkil eden Mühendislik-Mimarlık Yüksekokulu kuruldu. Binası, dersanesi, personeli ve bütçesi olmadığı halde Üniversite'yi Kurma ve Yaşatma Derneği'nin gayretleri ile 1970-1971 eğitim-öğretim yılında çocuk esirgeme kurumuna ait bir binada (Gazi Lisesi yanı) hizmet vermeye başlayan bu yüksekokul, 5 Temmuz 1971 tarih ve 1418 sayılı kanunun 9.maddesine istinaden Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi ünvanını aldı.
Üniversitenin kuruluşuna hazırlık safhasını teşkil eden bu üç okuldan asıl üniversiteye geçiş ise, 1975 yılında gerçekleşti. 11 Nisan 1975 tarihinde yürürlüğe giren "4 üniversitenin kurulması ile ilgili" 1873 sayılı kanunla yurdumuzda dört üniversitenin kurulması öngörülmüş ve Selçuk Üniversitesi' de bu kanuna istinaden kurulmuştur. 1976-1977 eğitim-öğretim yılında Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olmak üzere iki fakülte, 7 bölüm, 327 öğrenci ve 2 kadrolu öğretim üyesi ile faaliyete geçen Selçuk Üniversitesi, 1982 yılına kadar kayda değer bir gelişme gösterememiştir.
Selçuk Üniversitesi için atılım yılı 1982 olmuştur. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile ilk etapta üniversitenin çekirdeğini oluşturan Fen ve Edebiyat Fakülteleri birleştirilerek Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kurulmasına, Selçuk Yüksek Öğretmen Okulu'nun Eğitim Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Konya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi'nin, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nün İlâhiyat Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Hukuk, Tıp, Ziraat ve Veteriner Fakültesi ile Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'nin kurulmasına, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kaldırılarak Konya Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesine, Niğde'de Niğde Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasına, Kız Sanat Yüksek Öğretmen Okulu'nun Kız Sanat Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülmesine, Niğde Eğitim Enstitüsü'nün Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülmesine karar verilmiştir. 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile bir anda 8 fakülte, 4 yüksekokul ve 3 enstitü seviyesine ulaşmıştır.
Bugün ise Selçuk Üniversitesi 16 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 Sağlık Yüksekokulu, 25 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 60.000'i bulan öğrenci sayısı ile ülkemiz üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Rektürümüz sayın Prof. Dr. Süleyman Okudan dır.
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için
Üye Ol veya
Giris Yapwww.selcuk.edu.tr
de tanıtım filimlerini izleyin.
Eğitim Fakültesi şimdi yenilenmektedir. İsmi Ahmet Kaleşoğlu Eğitim Fakültesi olarak değişmiştir. Binalarımız yıkılıp yenileniyor. Küçük yemyeşil ve çok tatlı bir havası olan Fakültemiz de öğrencilerin karınlarını doyuracağı:D oturup sohbet edeceği Dolunay bulunmaktadır. Vize Final ve Bütünleme haftaları Dolunay Center ın önü tıklım tıklım doludur:D Bahçesi de dillere destandır. Kampüste ise içinde mağazaları ve restoranı olan Gökkuşağı vardır.
Bu arada İlahiyat Fakültesinden bahsetmeyi unuttum İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi aynı bahçe içindedir. İlahiyat Fakültesinin önünde olan Camimizde çok güzel bir nimettir.
Son olarak da Konya da yolunu kaybedebler veya yer iz bilmeyenler Camileri iyi öğrensin. Hiç kaybolmazsınız. Çünkü her yerde camii var:)
Gez Dünya yı Gör Konya yı diye boşuna dememişler. Herkesi Bekleriz.
Hayırlı Günler.....