bazen şartları zorlarsınız,bu şartlar tabiiki de bizler için yakışıklılık,güzellik değil,para değil,şan değil,ama!

ama öyle şeylerle karşılaşırsınız ki!namazı vardır,orucu vardır,edeplidir,zikir ehlidir ama tembeldir,diyeceksiniz ki müslüman tembel olurmu?bu zamanda oluyor işte,çevrede ibadeti terk edip kendini işe vermişler arasında tembel oluyorsunuz,bu sadece şu an aklıma gelen bir örnek ,geçen gün arkadaşlarla istişare de konuşulmuştu,manen herşey var ama madden yok çocuk ayakkabı ister,harçlık ister,hanım eşarp ister,bey gezmek ister liste uzar gider,siz hiçbirini yapamazsınız,yapamayınca eliniz böğrünüzde kalır,tv ler sonuna kadar alıma teşvik eder,komşu da yeni tüller asılıdır,amcanızın oğlu yeni araba almıştır,v.s, v.s., ve siz öyle hale gelirsiniz ki bunalım ibadetlerinizi etkiler,namazınızı etkiler,Kur'an ınızı etkiler,
başka,bir tanıdığımız var,anne yok,baba yok,40 yaşına gelmiş,inşaatlarda çalışarak ekmek parasını çıkarıyor,bu kişi namaz ehli,zikir ehli,edepli ,hayalı, dürüst,ama gittiğimiz tüm kapılardan boş dönüyoruz,kızlar soruyor,haklarıda birşey demiyorum,evi varmı,nerde çalışıyo,arabası varmı......liste uzuyor,diyoruz ki,temiz insan,sizi üzmez,dövmez,kötü söz söylemez..... ohoo o devirler geçti diyorlar,bu lafı eden kardeşlerimizde ibadet ehli ama! bakın yine ama geldi,
evlilik sabır isteyen,özveri isteyen,fedakarlık isteyen bir iş,
dayı oğlu evlendi derlerdiki haza beyefendi,eş dırdırı yok ,çocuk sıkıntısı yok,yani sıkıntı derken anlayın,zorunluluk yok,sorumluluk yok,tabii haza beyefendi,
İslam da onun için evliyle bekarın ibadetinde sevap farklı,Rabbim biliyorda koymuş kuralları,
Siz yinede ümitkar olun dua edin,edelim ama dediğim gibi hayalci olmayın,mümin olarak hayatın her alanında sıkıntı çekmeye hazırlıklı olun ve % 50 çok demiş arkadaş, ben %25-30 diyorum olursa çok mutlu olun,tekrar söylüyorum,siz kötüye hazır olun ,iyi geçen her gününüze şükredin,
aman bey önemli olan senin namazın diyebilecek kaç kadın var,veya hanım olsun sen namazı kıl biz senden bişey istemeyiz diyebilen kaç erkek,
buna inanın Rabbim bizi dünyada sınıyorya her istediğiniz olmuyor,manen olursa madden,madden olursa manen,
Rabbim demiyormu ben sizi canlarınız ,mallarınız ve evlatlarınızla denerim, deniyor ve siz muhakkak bir yerlerde kendi kafanızda kurduğunuz o dünyada hayal kırıklıkları üzüntüler yaşıyorsunuz ,
Ama siz sonuna kadar isteyin kardeşim,siz isteyin ben vericem diyen Rabbim bu dünyada
sözünü duyuramayanların muhakkak ödülü kat be kat öbür dünyada sesini duyacak,vesselam