« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Abur cubur gıdalar boy kısalığı yapıyor  (Okunma Sayısı 410 defa)
MAİDE
Girişken

Puan Etiketi: 88

« : Nisan 13, 2008, 10:36:11 »

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aydın, parlak ambalajlarda satılan şeker, şekerleme, cips, çerez, meşrubat gibi ürünleri tüketen çocukların boylarının kısa kaldığını iddia etti. 

OMÜ Şehir Polikliniği'ndeki hasta eğitim seminerinde boy kısalığı ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Murat Aydın, halk arasında 'abur-cubur' diye tabir edilen yiyeceklerin çocukların boy uzunluğuna etkilerini anlattı.

Aile bireylerinin farkında olmadan çocuklarına yedirdikleri parlak ambalajlı ürünlerin çocukların boy uzunluğuna büyük etkisinin olduğunu dile getiren Aydın, "Genelde anne ve babanın boyu kısa ise çocukların da boyları genellikle kısadır. Ancak genetik özellikler kadar önemli olan diğer bir faktör beslenmedir. Sağlıklı beslenmeyen, yeterince sebze ve meyve tüketmeyen, parlak ambalajlarda satılan şeker, şekerleme, cips, çerez, meşrubat gibi boş kalorileri alan çocukların boyları kısa kalıyor. Sık hastalanan ya da süreğen hastalığı olan çocukların büyümeleri de kötü yönde etkileniyor. O nedenle abur-cubur yiyeceklerden çocukların uzak tutulmasında fayda var." dedi.

Sağlıklı çocukların boylarının düzenli şekilde arttığına işaret eden Prof. Dr. Murat Aydın, "Büyüme hormonu geceleri ve sabaha karşı salındığı için erken yatmalı ve düzenli uyumalıdır." dedi. Aydın, yaşıtlarına göre belirgin derecede boyu kısa olan, pantolon-etek boyları uzatılmadan aynı giysiyi bir yıldan uzun süre giyebilen çocukların mutlaka doktor kontrolünden geçirilip incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fatih Yalçıner -Zaman

Hizmet muvaffak olsunda
Varsın yerimiz caminin pabuçluğu olsun.
kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 261

« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2008, 14:54:30 »

haber için teşekkür ederim Gülümseme

sağlıklı hayatlar dilerim mollaseverlere Kahkaha

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
MAİDE
Girişken

« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2008, 14:55:28 »

Rica Ederim kardeşim
Sizede...  Gülümseme

Hizmet muvaffak olsunda
cennet ırmağı
Emektar

Puan Etiketi: 245

« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2008, 23:56:53 »

teşekkürler...emeğine sağlık..

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
MAİDE
Girişken

« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2008, 14:28:11 »

Rica Ederim
Sağolun

Hizmet muvaffak olsunda
firdevs27
Banli Üye
Sadece Üye
*

Puan Etiketi: 2

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2008, 22:02:23 »

Tamda zamanımızın çocuklarının, gençlerinin okuması gereken bir haber (bende dahil    Utandım  ama ne yapayım abur cuburu çok seviyorum    Utandım  )
ama bende boy kısalığı olmadı     Sırıtan  tam tersi yaşıtlarıma göre çok daha uzundum     Karizmatik

haber için teşekkür ederiz

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
MAİDE
Girişken

« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2008, 22:04:49 »

Tamda zamanımızın çocuklarının, gençlerinin okuması gereken bir haber (bende dahil  Utandım ama ne yapayım abur cuburu çok seviyorum Utandım)
ama bende boy kısalığı olmadı  Sırıtan tam tersi yaşıtlarıma göre çok daha uzundum  Karizmatik

haber için teşekkür ederiz
Değişik etkileride oluyormuş demekki  Kahkaha
Rica Ederim...

Hizmet muvaffak olsunda
firdevs27
Banli Üye
Sadece Üye
*

Puan Etiketi: 2

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2008, 22:09:34 »

Değişik etkileride oluyormuş demekki  Kahkaha

Yok kardeşim değişik etkileri oluyormuş deyip insanları abur cubura yönlendirmeyelim değil mi  Göz kırpan
aslında benim ki kalıtsal  Gülümseme

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar