« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: islamda halife nedir?  (Okunma Sayısı 384 defa)
aladin
Katılımcı

Puan Etiketi: 25

« : Mart 30, 2008, 15:37:58 »

kardesler, islamda halife nedir? görevleri nelerdir? günümüzde böyle bir makamin mevcudiyeti mümkünmü?
bu konularda fikir zimnastigi yapmanizi  rica ediyorum... cünkü bu meseleyinde diger bircok dini konular gibi suistimal yapildigini düsünüyorum...

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.
aladin
Katılımcı

« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2008, 01:12:44 »

kardesler hep beraber mesaj gönderince kitlendi, tek tek lütfen...    Göz kırpan   Kahkaha

kadiri
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2008, 01:16:44 »

ben cevap yazmıyorum...ama yazdım sayın...yazık ederim şimdi bu konuya da...!
kadiri
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2008, 11:22:57 »

bir şey daha söylemek istiyorum.....

zamanında İslam için kılıcını kınına sokmayan sonrada ilim-hem zahiri hem batini-için kafasını hem dini hem ilmi kitaplardan kaldırmayan insanların torunlarıyız...ama artık huzur ve saygınlık için zamanında din adına yapılan şeyler şimdi yapılmıyor ve hoş görülmüyor.... asla da yapılamayacak....çünkü o ruh ölmüş...sadece önce kendimizi sonra birbirimizi kandırıyoruz.....mış gibi yaşamaya  hayatın her alanın da devam ederken maalesef bunu yaşama sebebimiz olan dinimizede sokmuşuz....
aladin
Katılımcı

« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2008, 00:32:05 »

kardesim, halifelik meselesi günümüzdede suistimal edildigini biliyoruz, simdi bu konuda derinlemesine bilgi sahibi olan kardeslerimizin bizleri aydinlatmasi bu düsüncede olanlara karsi nasil tavir almamiz gerektigi konusunda bilgilendirmelerinin boyunlarinin borcu oldugunu düsünüyorum... hem bu öyle birseyki , inancimizin bütün kutsallarini kullanarak elimizi kolumuzu bagliyorlar, yanlis olduklarini biliyoruz yanlisiniz derken söyliyecekleri dogrularida reddetmekten korkuyorum...
ilgilenilecegini umut ediyor  ve bekliyorum... simdiden tesekkürler...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar