« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Sabah sabah ağaç olmak...  (Okunma Sayısı 616 defa)
kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 271

« : Mart 22, 2008, 23:21:03 »

Büyük kızım küçükken –sanırım anaokuluna gidiyordu- sabahları yatağında beş dakika otururdu, ben de karşısına otururdum. Küçük spontan bir oyun oynardık. Ben, bir hayvan, eşya veya bitki rolüne girerdim, o kendisi olurdu ve karşılıklı bir drama veya fabl diyebileceğimiz bir şey sergilerdik.
Bir sabah uyandı, oturup battaniyeye sarıldı ve “ Hadi bana bir ağaç ol” dedi. O sabah, canım sıkkındı, keyfim yoktu; son günlerde irili ufaklı bir çok olay moralimi bozmuştu. İçime baktım, oyun oynamak istemediğimi hissettim ve dürüstçe bunu kızıma söylemeye karar verdim. “ Canım benim “ dedim . “Bu sabah keyfim yok, canım sıkılıyor, ağaç olmak istemiyorum.” Bir an durdu ve parmağını uzatarak “ Baba tamam “ dedi “ o zaman üzgün ağaç ol. “ Tekrar içime baktım, neşeli bir ağaç olmak istemiyordum, ama üzgün bir ağaç olabilirdim.
Ve üzgün ağaç oldum. Birilerinin meyvelerimi taşladığını, insanların canımı sıktığını anlattım. Anlattıkça, hafifledim, ferahladım. Beş dakika bittiğinde rahatlamıştım. ( İfade edilen sıkıntı, çoğunlukla bizi rahatlatır. )
Kısasadan hisse : “Yaşamın her zerresi kutsaldır, değerlendirilmelidir. Güzelliklerden güzellikler çıkar; ama sıkıntılardanda güzellikler çıkarmak mümkündür.

Küçük şeyler kitabından alıntıdır

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
EfsuN
Firtina

Puan Etiketi: 233

Mutfakta ßiri var!

« Yanıtla #1 : Mart 22, 2008, 23:25:01 »

teşekkürLer.. Gülümseme

вυ ∂α gє¢єя уα нû...
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #2 : Mart 22, 2008, 23:26:51 »

kıssa çok güzel değil mi Gülümseme ben teşekkür ederim Gülümseme

gihanna
Firtina

Puan Etiketi: 166

« Yanıtla #3 : Mart 22, 2008, 23:36:17 »

gerçekten çok güzel güzelliklerden güzellikler çıkar ama sıkıntılardanda güzellikler çıkarmak mümkündür.

faydalı ilim,makbul amel,helal rızık..
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #4 : Mart 22, 2008, 23:37:19 »

Alıntı
güzelliklerden güzellikler çıkar ama sıkıntılardanda güzellikler çıkarmak mümkündür.

işte budur değil mi Göz kırpan Gülümseme

deli_prof
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 432

BLacK BLoT

« Yanıtla #5 : Mart 23, 2008, 00:13:54 »

teşekkürLer.. Gülümseme

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #6 : Mart 23, 2008, 00:15:33 »

ben teşekkür ederim Göz kırpan

LETAİF
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: 339

« Yanıtla #7 : Mart 23, 2008, 00:22:45 »

allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım  aslında gerçekten sıkıntılı olduğumuz zamanlarda çocuklarımız başımızdan savmak yerine üzüntümüzu üslübünu, tarzını ,doğru belirleyerek çocuklarımıza anlatabilsek onlarda yanımızda olmak ,bize teselli vermek için öyle çabalıyor o içten tavırlarıyla bizi kucaklamasını öyle biliyolarki  üzüntü de mutluluğa dönüşebiliyor.

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #8 : Mart 23, 2008, 00:25:15 »

evet letaif kardeşim aynen öyle Gülümseme

ama bazen unutabiliyor insan neyi nasıl yapacağını hatırlamak babında olsun bu yazılarımız, paylaşımlarımız Gülümseme

LETAİF
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: 339

« Yanıtla #9 : Mart 23, 2008, 00:28:06 »

evet letaif kardeşim aynen öyle Gülümseme

ama bazen unutabiliyor insan neyi nasıl yapacağını hatırlamak babında olsun bu yazılarımız, paylaşımlarımız Gülümseme
evet hayat bazen insana unutturuyo  olması gerkeni ...gerçekten iyi oldu bana hatırlattı mesala allah razı olsun

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
kadiri
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2008, 12:56:22 »

Sustum Sustum
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #11 : Mart 23, 2008, 13:53:56 »

teşbihte hata olmaz diyerek şöyle bir örnek vermek istiyorum;
bugün hepimiz gayrimüslimlerin icatlarını kullanıyoruz örneğin ışık, iletişim abidesi telefonlar, bilgi deposu bilgisayarlar, ulaşım hızı sağlayan arabalar ve benzerleri...

bu icatları bulanlar müslüman değiller amma biz buluşlarından istifade ediyoruz...neden? onları çok beğendiğimiz için mi? onların çıkarlarına faydalı olsun için mi? onları daha da ünlü kılmak için mi?
hayır! hiçbirisi de değil... biz işlerimiz kolaylaşsın, biraz daha rahat yaşayalım da ibadetlerimize daha çok vakit kalsın ve daha çok faydalı olalım diye kullanıyoruz bu araç ve benzerlerini...

şimdi gelelim psikoloji içerikli yazılara; evet onlar müslüman değil! hatta Türk olup Müslümanım deyip İslamı yaşamayanları hatta hatta bilmeyenleri var...
onlar için faydalı olur mu? olmaz mı? bilmem ama biz istifade edeceğimiz kadarını alıp, kendimizi ve bizden sonra ki nesli en güzel şekilde yetiştirelim...
ve artısı da bundan sonra psikoloji veya insan hayatına dair yazıları İmanı olan kişiler yazsın değil mi? Gülümseme (çok mu iyimser düşündüm bilmiyorum ama ben böyle düşünüyorum)

İDEAL GENÇLİK
Girişken

Puan Etiketi: 166

« Yanıtla #12 : Mart 23, 2008, 14:00:49 »

Güzelliklerden güzellikler çıkar; ama sıkıntılardanda güzellikler çıkarmak mümkündür.
TEŞEKKÜRLER...

"DÜRÜST ÇALIŞKAN İDEAL BİR GENÇLİK."
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #13 : Mart 23, 2008, 14:02:49 »

ben teşekkür ederim kardeşim Gülümseme

tüm sıkıntılarımızın saklı kutu içerisinde güzellikler getirmesi dileğiyle Göz kırpan

cennet ırmağı
Emektar

Puan Etiketi: 250

« Yanıtla #14 : Mart 23, 2008, 19:29:33 »

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar